Fortuyn aangeklaagd wegens belediging

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. Deze aangifte wegens belediging is afkomstig van een voormalig hoofdagent uit Leiden. Mustafa Kus (34) vond dat Fortuyn te ver ging toen hij onlangs op tv beweerde dat "Turkse en Marokkaanse mannen vaak trouwen met ongeëmancipeerde meisjes uit achterlijke dorpen in hun land om hen vervolgens naar Nederland te halen".

Kus voelt zich door deze uitspraken beledigd, gekleineerd en minderwaardig behandeld. "Ik kom zelf uit zo'n dorp, Tarsus, ben later getrouwd met een meisje uit een soortgelijk dorp en heb haar vervolgens naar Nederland gehaald. Niemand heeft het recht om onze geboorteplaatsen achterlijk te noemen."

De Leidenaar, die zijn politiecarrière vorig jaar inruilde voor een bedrijfsleiderschap bij een grand café in zijn woonplaats, benadrukt dat hij zich niet door elk wissewasje gediscrimineerd voelt. "Maar Fortuyn zet steeds weer aan tot haat. Wij zijn totaal vernederlandst. Als we in Turkije op vakantie zijn, hebben we na drie dagen heimwee. We hebben altijd gewerkt. Dan is het zuur om zo te worden afgeschilderd."

De politie heeft Kus verteld dat de officier brood ziet in de aanklacht. "Vandaar dat mijn aangifte is opgenomen." Dit betekent waarschijnlijk dat de lijsttrekker van Leefbaar Nederland binnenkort een uitnodiging krijgt om een verdachtenverklaring af te leggen op het bureau. Een politiewoordvoerster wil niets zeggen over de termijn waarbinnen dit gebeurt.