My Sweet Lord v Harrison opnieuw op single

De eerste wereldhit die George Harrison solo scoorde, My Sweet Lord, wordt binnenkort opnieuw uitgebracht als eerbetoon aan de vorige week overleden zanger. De platenmaatschappij EMI kon nog niet zeggen op welke datum het lied weer wordt uitgebracht

Harrison, die het nummer in 1971 opnam, was de tweede ex-Beatle die over de hele wereld een nummeréén-hit scoorde. John Lennon had als eerste een wereldwijde nummer één hit met Give Peace A Chance. My Sweet Lord haalde óók in de Nederlandse -toen nog Veronica- TOP 40 de eerste plaats. Het nummer stond hier rond de jaarwisseling van 1971/1972 3 weken op één.


Harrison stierf in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Enkele uren na zijn overlijden werd hij gecremeerd. Zijn as zou in de Indiase rivier de Ganges bij de heilige stad Varanasi worden uitgestrooid. Maar de familie van Harrison is er nog niet gesignaleerd. Wel werd bekend dat Harrison vele miljoenen heeft nagelaten aan de Hare Krishna. Een deel van het vermogen van de ex-Beatle is bestemd voor de bouw van een tempel in Varanasi.