Zeer bizarre vondst in Bredase flatberging

X-Stuff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een merkwaardig en bizar verhaal:

Een 35-jarige bewoner van een flat aan de Middellaan in Breda vond in zijn berging twee keer achterelkaar, met een tussenpoze van enkele uren, zeer strafbare spullen

Eerst vond hij een machinegeweer, een halfautomatisch wapen, twee pistolen, bijbehorende munitie, enkele plakken hasj en een schietvest. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie, die de wapens en de hasj in beslag nam. De bewoner van de flat vertelde de politie dat er enkele maanden geleden in zijn woning was ingebroken, waarbij onder meer zijn huissleutels waren gestolen.

Maar enkele uren nadat de politie met de spullen was vertrokken, waarschuwde de Bredanaar de politie opnieuw. Er stonden twee mannen voor zijn deur, die hij verstandig genoeg gesloten hield, die vroegen waar de spullen uit de berging gebleven waren. De politie kon twee Bredanaars, de 24-jarige Y.B. en N.P. (25), ter plekke aanhouden. Beiden zeiden ineens van niets te weten, maar bij een huiszoeking bij een van de verdachten vond de politie later nóg een schietvest.

De politie ging na de arrestatie samen met de bewoner nog een keer naar de berging en deed opnieuw een verrassende vondst; Dit keer ging het om zes grote pvc-rioolbuizen, die niet eerder in de berging hadden gelegen en die gevuld bleken met duizenden witte pillen. Bij controle bleek dat het om XTC ging.