België gaat door met vervolging Sharon

Het parket-generaal van Brussel heeft de Kamer van inbeschuldiginstelling (KI) positief geadviseerd in verband met de behandeling van de klacht die bij het Brusselse parket werd ingediend tegen de Israëlische premier Sharon. Die wordt onder andere beschuldigd van genocide.

In zijn rekwisitoor, dat vrijdag werd neergelegd, stelt de procureur-generaal dat het Belgische gerecht bevoegd is om de klacht te behandelen en vraagt hij de KI de voortzetting van het onderzoek te gelasten.

23 burgerlijke partijen dienden op 18 jl. klacht in tegen de Israëlische premier Ariel Sharon wegens de slachtpartij in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila (Libanon) in september 1982.
Naargelang de bronnen zouden in de aanval op het kamp door rechtse Libanese milities 700 tot 3.500 slachtoffers gevallen zijn. Via de gemeenschappelijke klacht willen de indieners Sharon vervolgd zien voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Sharon was in september 1982 minister van Defensie en generaal in het Israëlische leger.