FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 maart 2001

Wacko Jacko`s kamer vol etalagepoppen

Maar liefst zeventien etalagepoppen sieren de slaapkamer van popster Michael Jackson in zijn huis in Californië. Dat zegt de interieurontwerpster Charmian Carr, die de inrichting van de villa heeft verzorgd, in een programma op de Britse tv-zender ITV.

Er staan zes levensgrote “volwassen” poppen en elf kindermodellen. Volgens Carr zijn het net echte mensen. Ze vertelde dat ze de inrichting van de slaapkamer in Jacksons woning het moeilijkste had gevonden. ,,Hij zei: 'Ik wil geen bed, maar een sofa, een paar stoelen en etalagepoppen'. Toen zijn we de poppen gaan kopen en zijn moeder en zussen hebben die aangekleed. Ik geloof dat het hem het gevoel geeft dat hij gezelschap heeft.''

Lennon brak bijna met McCartney

Nog voor het ontstaan van de popgroep “The Beatles” was het bijna misgegaan tussen John Lennon en Paul McCartney. Lennon vreesde dat de “vroegrijpe” McCartney hem zou overvleugelen. Dat schrijft Hunter Davies in een boek over de skifflegroep The Quarrymen.

De toen zestienjarige Lennon was de leider van The Quarrymen, toen hij in juli 1957 na een optreden op een bazar van een kerk McCartney ontmoette. Hij was nog maar net in het bezit van een gitaar toen McCartney die dag het instrument van hem overnam en zijn kwaliteiten toonde door het nummer Twenty Flight Rock te spelen.

Lennon was diep onder de indruk en nodigde McCartney uit lid van de band te worden. Maar al snel vroeg hij zich af of hij juist had gehandeld. Hij vreesde dat McCartney snel de leiding van de groep zou overnemen. Een ander lid van The Quarrymen, Eric Griffiths, haalde hem over met McCartney te blijven spelen. ,,Ik denk graag dat dat mijn belangrijkste bijdrage aan de geschiedenis van de Beatles is geweest: voorkomen dat John Paul uit ! de Quarrymen donderde'', zo zei Griffiths tegen Davies.

Davies onthult dat Lennon een nacht heeft geslapen met Brian Epstein, de homoseksuele manager van The Beatles. Dat gebeurde in april 1963 in Spanje, kort nadat Lennons vrouw Cynthia het leven had geschonken aan hun zoon Julian. Lennon had dat in 1968 al aan Davies verteld, maar de schrijver geloofde het niet, omdat Lennon niet homoseksueel was. Maar Pete Shotton, die in The Quarrymen wasbord speelde en de beste vriend van de Beatle was, heeft het tegenover de biograaf van The Quarrymen bevestigd.

Hoog water dreigt in Limburg

Rijkswaterstaat in Limburg is waakzaam na een snelle stijging van het waterpeil in de Maas. Opgestuwd door regenval in België en Noord-Frankrijk bereikte de rivier vanmorgen in Borgharen bij Maastricht een peil van 44,21 meter boven NAP. Bij 45 meter treedt een noodplan in werking.

Bedreigend is de situatie vooralsnog niet, volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het waterpeil is nog 1,5 meter lager dan het hoogste niveau (45,70 meter) tijdens de laatste wateroverlast in 1995. Toen liepen grote delen van het Maasdal onder water. Nadien zijn onder meer de Maasdorpen Itteren en Borgharen voorzien van dijken die een waterstand van 46,10 meter boven NAP kunnen verwerken.

Rijkswaterstaat zegt dat het alarmpeil van 45 meter in de loop van de dag ,,net wel of net niet'' gehaald wordt. In het rekencentrum van Rijkswaterstaat in Lelystad wordt inmiddels gewerkt aan een betrouwbare voorspelling voor de komende 12 uur.

Het Waterschap Roer en Overmaas, verantwoordelijk voor de dijken, alarmeerde al eerder zijn personeel en brengt zeven mobiele pompen en waterkerende schotten naar Itteren, Borgharen, Geulle en Stein.

Civin nieuwe Mr. Leather Holland

Zaterdagavond is in Zaandam Miro Civin gekozen tot mr Leather Holland, de mooiste homeseksuele macho van het land. De 30-jarige Amsterdammer, van origine Tjech, vertegenwoordigt Nederland bij de internationale verkiezingen, eind mei in het Amerikaanse Chicago.

De dove maar Nederlands sprekende Civin gaat proberen het succes van Henri ten Have uit 1993 te evenaren. De Arnhemmer won toen, als enige Nederlander tot dusver, de internationale Mr. Leather titel.

De zeven kandidaten zaterdag werden niet alleen op hun uiterlijk beoordeeld. Ook hun betrokkenheid bij de homogemeenschap was belangrijk. De Mr. Leather Holland verkiezingen, onderdeel van een groot feest, trokken circa 1500 belangstellenden uit binnen- en buitenland. Het was de eerste keer dat de competitie op een dergelijke schaal werd gehouden. De organisator wil van de wedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Meester in blote kont

In Sante Fe (Verenigde Staten) kregen de leerlingen van de plaatselijke basisschool de schrik van hun leven toen ze naar een video van een schooluitvoering wilden kijken. In de plaats van hun eigen toneelstuk kregen de leerlingen een eigen gemaakte sexfilm van een van hun docenten voorgeschoteld.

Volgens een woordvoerster van de school hebben de kinderen slechts '2 tot 5 seconden van de intieme bezigheden' gezien. Zij voegde eraan toe dat er met de eigenaar van de videocassette wordt gesproken, maar meer details wilde zij niet kwijt

Travolta in de prijzen

Battlefield Earth heeft dit jaar de twijfelachtige eer gekozen te zijn tot slechtste film van het afgelopen jaar. De film met John Travolta kreeg zaterdag, de dag voor de oscar-uitreikingen, meerdere gouden frambozen voor de cinematografische wanprestatie.

De science-fictionfilm is geïnspireerd door scientology-leider Ron Hubbard, die zelf het draaiboek produceerde. Zowel de regie en het draaiboek als John Travolta's mannelijke hoofdrol en de bijrol van zijn vrouw Kelly Preston waren van een ongeëvenaarde wansmaak, oordeelde de jury.

Popster Madonna had ook een weinig gemakkelijke avond. Zij viel voor haar hoofdrol in The Next Best Thing opnieuw in de 'prijzen', en dat terwijl zij het voorgaande jaar al een speciale Gouden Framboos voor slechtste actrice van de 20ste eeuw kreeg toegekend.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.