Parkeerder krijgt 5 minuten speling

Koningin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Automobilisten mogen 5 minuten langer geparkeerd staan op een parkeerplaats dan de eindtijd die op hun parkeerbon staat aangegeven. Binnen die tijd mag een controleur geen boete uitschrijven. Dat blijkt uit een uitspraak van de belastingkamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Het hof kwam tot deze uitspraak, nadat een automobilist in Hilversum bezwaar had aangetekend tegen een boete van 60 gulden wegens het overschrijden van de parkeertijd. Het parkeerbonnetje waarvoor hij 2 gulden had betaald, gaf als eindtijd 16.26 uur. Het horloge van de automobilist gaf 16.28 uur aan, terwijl het klokje van de parkeercontroleur op 16.31 stond.

De automoblist vond dat hem nog enige tijd moest worden gegund voordat hij een boete kreeg. Het hof nam deze redenering over en stelt dat bij de parkeerapparatuur met een tijdregistratie afwijkingen kunnen ontstaan. Het hof vindt daarom dat de controleur ter plaatse moet kijken of de parkeertijd werkelijk is overschreden, waarbij een marge van 5 minuten billijk is.