Prins Bernhard (89) toert door Afrika

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Bernhard vertrok gisteren voor een bezoek van twee weken aan Zimbabwe en Zuid-Afrika. De 89-jarige prins zal tijdens zijn reis onder meer drie Afrikaanse ministers onderscheiden met de Orde van de Gouden Ark voor hun inzet voor natuurbehoud. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd bevestigd.

Prins Bernhard is voldoende hersteld van de ingreep die hij eind december onderging. Toen werd een kwaadaardige tumor weggehaald onder de huid van de linkerborst van de prins.
In het Krugerpark in Zuid-Afrika reikt prins Bernhard volgende week drie Gouden Arken uit aan de milieuministers van Mozambique, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Ze krijgen de onderscheiding voor hun bijdrage aan de oprichting van een groot natuurreservaat dat de grenzen van deze drie landen overschrijdt.

De Orde van de Gouden Ark is in 1971 door prins Bernhard ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor het behoud van flora en fauna. Meestal reikt de prins de prijs uit tijdens een bijeenkomst op paleis Soestdijk.