Man bekent moord op Hengelose studente

Een 27-jarige Afghaanse man uit het Gelderse Hengelo heeft bekend zondag zijn 19-jarige plaatsgenote Wilma Ruesink met messteken om het leven te hebben gebracht. Zijn motief is nog onbekend.

Buurtbewoners en vrienden van het slachtoffer brandden kaarsen en legden bloemen neer op de plek waar het drama zich afspeelde. Het mes dat hij heeft gebruikt is maandagmiddag gevonden in een sloot, vlakbij de plaats van het delict, zo heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.
Volgens politiewoordvoerder A. Spijkstra spitst het onderzoek zich nu toe op het motief van de man. Verder hoopt de politie alsnog getuigen te kunnen vinden om zo meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden waaronder de moord plaatsvond.

De verdachte is twee jaar geleden met zijn moeder in Hengelo komen wonen. Volgens een buurvrouw die veel met de familie optrok, kampte de jongen met ernstige psychische problemen. De man weigerde zich op te laten nemen.

Burgemeester A. van Beeck Calkoen is bekend met de psychische problemen van de man. Hij heeft daar enkele jaren geleden een gesprek over gehad met de buurvrouw. Een relatie tussen die problemen en de gebeurtenissen van zondagavond ziet hij echter niet. "Ik heb toen zelf op verzoek van de buurvrouw een hulptraject opgestart voor de jongen. Zij was daar uitermate tevreden over en ik heb later niets meer gehoord van nieuwe problemen."

De burgemeester is opgelucht nu de moord lijkt opgelost. "Dat geldt voor mij, maar zeker ook voor de bevolking en de politie." De man stak Wilma Ruesink zondagavond kort voor zes uur neer op enkele tientallen meters van haar ouderlijke woning. De vrouw, die bewegingswetenschappen studeerde, was op weg naar huis na een volleybaltoernooi in de plaatselijke sporthal.