Guinness record voorlezen

Zoals afgelopen donderdag al werd aangekondigd worden de bewoners deze week voor de weekopdracht uitgedaagd het Guinness record 'hardop voorlezen' te breken. Het huidige record staat op 28 uur en moet door minimaal vier en maximaal zes mensen uitgevoerd worden.

De deelnemers moeten gedurende de recordpoging constant in een vastomlijnd gebied in de woonkamer zijn. Er moet steeds minimaal twee minuten en maximaal drie uur achter elkaar voorgelezen worden door een deelnemer. Stiltes tussen woorden, zinnen, etc. mogen maximaal drie seconden duren en de beurt mag alleen worden overgegeven bij het einde van een hoofdstuk.

Voordat de bewoners de weekopdracht te horen kregen moesten ze in de dagboekkamer allemaal drie personen noemen die niet aan de weekopdracht mee hoeven te doen. Zonder te weten wat de opdracht was, werden Annet, Kim en Koos hiervoor uitgekozen.

De recordpoging wordt dus begonnen met zes bewoners, de overige drie zullen voor het huishouden moeten zorgen en moeten de deelnemers natuurlijk verwennen zodat ze het lang volhouden. Twee van de zes deelnemende bewoners mogen het gedurende de poging opgeven. Ze moeten dan wel het hoofdstuk waaraan ze op dat moment bezig zijn uitlezen.

De bewoners hebben 30% van het weekbudget ingezet en gaan er allemaal voor. De verzorgers hebben via een laptop in de dagboekkamer bij BOL boeken besteld en nu wordt gewacht tot de boeken geleverd worden.