FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 oktober 2000

Prins Claus in Duits ziekenhuis

De 74-jarige prins is weer voor een korte periode opgenomen in een ziekenhuis in Hamburg. Hij is een kleine urologische ingreep ondergaan en keert morgen weer terug naar Nederland. Hij had al eerder klachten na behandeling van prostaatkanker.

De prins heeft door deze ingreep alweer 2 feestelijke gelegenheden mis moeten lopen. Vandaag werd er een tentoonstelling is Spanje geopend waar Beatrix alleen naartoe gegaan is. Morgen zal hij ook bij de installatie van een Luxemburgse groothertog afwezig zijn. Bea gaat weer alleen..

1,4 miljard Napsterdownloads in september

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Webnoise hebben alle gebruikers van Napster in september gezamenlijk 1,4 miljard liedjes gedownload. Op ieder willekeurig moment in de afgelopen maand waren 640.000 gebruikers via de dienst nummers aan het downloaden.
Het bureau volgde de afgelopen maand via een zogeheten 'sniffer', een tool waarmee webverkeer kan worden gemonitord, het gedrag op Napster.

Volgens een onderzoek van Media Metrix telde de muziekuitwisseldienst in augustus 6,7 miljoen unieke gebruikers. Dit is volgens MediaMetrix een stijging van 509 procent ten opzichte van de 1,1 miljoen unieke gebruikers die Napster in februari telde.

Themapakketten bij MrZap geschrapt

MrZap heeft alle themapakketten geschrapt uit het assortiment. Volgens Jeroen Smele is dit gedaan om het boeket overzichtelijker en eenvoudiger aan te bieden. De themazenders zijn nu onder de naam 'Extra TV-zenders' te verkrijgen voor 4,95 gulden per maand. Het 'instappaket' van Mr. Zap heet voortaan gewoon 'Mr. Zap' en is nodig voor een abonnement op de themazenders.

Aan het pakket van themazenders is onlangs de soft-erotische zender 'Playboy TV' toegevoegd en bestaat onder andere uit CNBC Europe, Performance the Arts Channel, VH1, Travel Channel, Landscape, Extreme Sports.
Essent Kabelcom is onlangs in het noorden van het land begonnen met het aanbieden van Mr. Zap. Daar kunnen zo'n 140.000 kabelabonnees een abonnement nemen. De bedoeling is dat over enige tijd alle 700.000 kabelaansluitingen toegang krijgen tot het digitale aanbod van Essent Kabelcom in Noord- en Oost-Nederland.

UPC moet 2 klanten geld terugbetalen

Volgens een Nijmeegse kantonrechter was de diensten die UPC als internetprovider leverde onder de maat.

2 abonnees waren naar de rechter gestapt, en hadden op alle fronten gelijk gekregen. De kantonrechter was het pittigst over de helpdeskklacht. Volgens de klagers was deze ondeskundig en vaak onbereikbaar.

Andere punten in de rechtszaak: het grote aantal storingen, de snelheid (of liever traagheid) en uptime van kabelinternet via QuickNet en de incompleetheid van de dienst omdat er gebruik werd gemaakt van een intern IP-adres via 'address translation' in plaats van een directe netaansluiting via een 'echt' IP-adres.
Op alle punten krijgen de klagers gelijk van de kantonrechter. In alle reclame-uitingen en voorwaarden belooft de provider volgens de rechter een betere dienst. "Wie zich QuickNet durft te noemen (…) kan zich niet verschuilen op de wijze als Telekabel heeft gedaan, laat staan de klagers voorhouden dat zij weet behoorden te hebben van snelheidsproblemen."

Deze rechtszaak kan groter gevolgen hebben als er meerdere mensen naar de rechter stappen met hun connectieproblemen..

Pedonamen toch op internet

De Belgische Werkgroep Morkhoven gaat toch namen van veroordeelde pedofielen op web zetten. Het gaat om de gegevens van honderden veroordeelde kindermisbruikers en namen van personen die adressen hebben opgevraagd waar ze kinderen seksueel kunnen misbruiken.

De adressen van de sites waarop de gegevens staan, worden pas donderdag bekendgemaakt. Maandag zal de informatie over de pedofielen al op internet staan. Hiermee wil de werkgroep voorkomen dat justitie de gegevens direct van het net haalt.

Moeders in stress baren lastige kinderen

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel last hebben van stress en angst, lopen een grotere kans een moeilijk kind te krijgen. Ook loopt de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van deze baby's de eerste acht maanden achter op de gemiddelde baby.

Vooral angsten die te maken hebben met de gezondheid van het kindje en de bevalling blijken een oorzaak voor latere problemen.

Eej, da's een goeie reden om tegen je ouders zeggen:
Had je maar niet zo bang moeten zijn!

Diefstal Domkoker opgeëist

Een onbekende actiegroep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de diefstal van de koker met toekomstvoorspellingen uit de Utrechtse Domtoren. Het ANP ontving anoniem een anti-kapitalistisch statement en een foto, die volgens de gemeente Utrecht vrijwel zeker aantoont dat de groep in het bezit is van de koker.

De koker met toekomstvoorspellingen van 10 prominenten uit de vijftiger jaren werd in de nacht van maandag op dinsdag gestolen uit een dichtgemetselde nis in de onderdoorgang van de Domtoren.

De koker zou, zoals in 1959 bij het 40-jarig bestaan van de KLM werd bepaald, op zaterdag 7 oktober 2000 geopend worden. Gisteren gelastten Utrecht en de KLM de feestelijke onthulling van de toekomstvisies af vanwegen de diefstal.

Jonge fans niet welkom bij concert

De rockband 'Placebo' heeft een verbod ingesteld voor te jonge fans die hun concerten willen bezoeken. Fans onder de 18 mogen de stadions niet betreden en krijgen hun geld terug. "Dit is niet om deze groep fans te pesten. Maar wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers. Onze concerten zijn erg ruig, dus hebben wij besloten jonge fans niet toe te laten tot onze concerten", aldus een woordvoerder.

"Wij willen geen drama zoals in Roskilde veroorzaken en ouders achteraf moeten vertellen dat hun kind tijdens ons optreden zwaar gewond is geraakt of misschien wel dood is gegaan. Wij hopen op begrip van onze fans."

Foutje in nieuw Radiohead album

In het kamp van Radiohead en EMI Music is iets flink fout gegaan. De eerste 50.000 exemplaren van het album "Kid A" bevatten foutjes en moesten uit de handel worden gehaald. Zo begint het album met gejuich en de songs zelf pas na 40 seconden.

De reeds verkochte exemplaren kunnen niet meer teruggehaald worden, omdat fans deze versie van het album als collector's items zien. Inmiddels is de gehele Europese markt voorzien van de 'juiste' albums.

"We weten niet wat er fout is gegaan, maar de fans schijnen wel blij te zijn met hun foute exemplaar", aldus een EMI-woordvoerder.

Ian Astbury als Doors-zanger

Ian Astbury, zanger van The Cult, gaat waarschijnlijk de plaats van Jim Morrison innemen. De Doors willen volgend jaar weer op tournee en hebben Ian gevraagd om de in 1971 overleden Doors-zanger te vervangen.

De overgebleven leden van The Doors kwamen onlangs bijeen voor een televisiespecial. Daaraan werkte ook zangers als Scott Weiland van de Stone Temple Pilots, Perry Farrell en Ian Astbury mee. De bandleden waren toen zo tevreden met de prestaties van Astbury dat ze hem gevraagd hebben voor de tournee.

Robin Williams als moordenaar

Robin Williams gaat in de comedy 'Death To Smoochie' spelen. De Oscar-winnaar speelt daarin een kindertelevisie-ster die ontslagen wordt wegens het aannemen van smeergeld.
Hij wordt vervangen door Smoochie, een pop in de vorm van een blauwe dinosaurus. Williams wil dan wraak en beraamd een moord op de pop.

Oorspronkelijk zou Jim Carrey de rol op zich nemen, maar heeft bedankt, zodat hij de hoofdrol spelen in de film 'Bijou'. Danny DeVito zou oorspronkelijk degene zijn die in het pak van Smoochie zou kruipen, maar die onderhandelingen liepen vast. Nu gaat DeVito de film regisseren.

De opnames voor 'Death to Smoochie' moeten in januari beginnen.

Nintendo tegen Pokémon-piraten

computerspelletjes-producent Nintendo heeft eerder deze week 55 eigenaren van webdomeinen aangeklaagd, omdat zij het woord Pokémon in hun URL gebruiken.

Nintendo zegt dat de domeinkapers onterecht profiteren van het succes van de Pokémon-creaties. Nintendo claimt eigenaar te zijn van alles wat met Pokémon te maken te heeft. Het gebruik van het woord in domeinnamen is daarom een inbreuk op het merkenrecht, vindt Richard Flamm van Nintendo. Pokémon is een van de meest succesolle verkoopproducten van het Japanse bedrijf.

Aardbeving treft training Formule 1

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee overgebleven kandidaten voor de wereldtitel, Michael Schumacher en Mika Hakkinen, hebben de eerste dag van de Grand Prix van Japan afgesloten als eerste en tweede. Was Schumacher in de eerste vrije training nog vier tienden los van de rest van het veld, na de tweede training was dit opgelopen naar zes tienden. Rubens Barrichello en David Coulthard volgen als respectievelijk derde en vierde.
Jos eindigt de dag als 17e, terwijl teamgenoot De la Rosa op een 8e plek te vinden is.

Aan het einde van de tweede vrije training is Japan circa 500 kilometer ten zuiden van Tokyo getroffen door een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter. Voor zover bekend is er op het circuit geen schade aangericht. We hopen later vanochtend een reactie van Jos op het verloop van de vrije trainingen te plaatsen.

15 + 3 = 18 miljard

Minister Zalm houdt nog eens 3 miljard extra piekies over dit jaar. hiermee komt het totale begrotingsoverschot op 18 miljard ipv de op Prinsjesdag genoemde vijftien.

Vooral doordat de afgelopen weken vele miljarden zijn binnengekomen van de recente UMTS-veiling zien de cijfers er een stuk gunstiger uit dan vorige maand. Verwacht wordt dat deze tendens zich met het oog op de sterke economische groei zal doorzetten.

Ja, een financiële Zalm kijkt niet op een miljardje meer of minder

Heel Defensie op de fiets

Alle circa 80.000 medewerkers van de Nederlandse strijdkrachten kunnen vanaf vandaag een gratis fiets bestellen bij hun commandanten en personeelschefs.

De minister van Defensie stelt 1500 piek beschikbaar voor ieder van zijn medewerkers, die daarmee een fiets kunnen krijgen via het commerciële fietsbedrijf Nationale Fiets Projecten uit Heerenveen. Dit commerciële bedrijf is opgezet na de belastingmaatregel om fietsend woon-werkverkeer te stimuleren.

Wie geen fiets wil of er al een heeft, kan het geld ook gebruiken voor de aanschaf van een computer. Deze moet wel aan een aantal minimumeisen voldoen.

Tis dus fietsen of FOK!ken voor onze mannen en vrouwen onder de wapenen .

Grote vertragingen NS na blikseminslag

Door blikseminslag in de stroomvoorziening van de NS-verkeersleiding in Den Haag is donderdagavond omstreeks tien uur alle treinverkeer van en naar de regio stilgevallen. Dat heeft een woordvoerder van NS-Verkeersinformatie gezegd.
Volgens de NS is van en naar Den Haag enkele uren geen treinverkeer mogelijk. "Voor gestrande reizigers worden bussen ingezet, maar voor mensen die onderweg zijn, zal het oponthoud al snel een uur duren", aldus de woordvoerder.

Door de inslag vielen alle computers uit. "De beelschermen staan op zwart en alle wissels en seinen zijn uitgevallen", aldus de zegsman. De storing treft het treinverkeer van en naar Leiden-Haarlem, de verbinding Leiden-Hoofddorp, de stadslijn Zoetermeer, de lijn Den Haag-Gouda, de Hofpleinlijn van en naar Rotterdam en de verbinding met Schiedam-Centrum.

Ze blijven het presteren. Wanneer houdt het op??
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.