FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 juli 2000

Vrouw nu wel erg zwanger...

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een Siciliaanse vrouw is nu wel heel erg zwanger. De vrouw is in verwachting van maar liefst een zevenling! Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA woensdag bekendgemaakt. De vrouw, de 31-jarige huisvrouw Mariella Mazzara, had een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan omdat zij en haar 32-jarige man al zes jaar vergeefs hadden geprobeerd langs natuurlijke weg een kind te krijgen. De zwangerschap is inmiddels 15 weken aan de gang.

Volgens de specialist Ettore Cittadini is er ,,praktisch geen'' kans dat alle zeven baby's overleven. Een andere arts, Ermelano Vinicio Cosmi van de Nationale Onderzoeksraad van Italie, zei te vermoeden dat er iets fout gegaan was bij de behandeling. ,,Het is absurd dat in het jaar 2000 een vrouw die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat omdat ze een kind wil, zwanger zou moeten raken van zeven kinderen'', zei hij.

Kennelijk wil Mazzara niet dat enkele van de vruchten worden verwijderd. Volgens artsen is het verstandig dat wel te doen, omdat daardoor de overlevingskansen van de overblijvende foetussen worden vergroot.

De afgelopen maanden zijn er in Italie al meer gevallen van meerlingzwangerschappen geweest die verband houden met hormoonbehandelingen. Een half jaar geleden beviel een vrouw van een vijfling en een andere vrouw kreeg een zesling. De vijfling-baby's overleefden, maar van de zeslingetjes overleden er twee kort na de geboorte. Ook deze twee moeders weigerden tijdens de zwangerschap een deel van de baby's te laten aborteren.

Vrouw bevalt tijdens veroordeling

Fok! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Egyptische vrouw kreeg het tijdens het horen van haar veroordeling in de rechtbank ineens erg benauwd. Wat bleek? Er was een kind op komst! De vrouw moest acuut bevallen.

Amal Ahmed Farran (35), veroordeeld wegens handel in drugs, was negen maanden zwanger. De rechter liet een arts halen om te helpen bij de bevalling.

Amal was niet de enige vrouw die ter veroordeling stond. De andere vrouwen mochten daarom meedenken over de naam: "Ginaya", wat Arabisch is voor 'misdrijf'.

Na een kort verblijf in het ziekenhuis, worden moeder en kind overgeplaatst naar de gevangenis.

Blackout luchtverkeersleiding Sydney

Fok! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verkeerstoren van de luchthaven van Sydney is donderdagavond door een stroomstoring bijna een kwartier buiten werking geweest.

Een verkeersleider noemde het incident 'katastrofaal'. "Ik zou niet graag in de lucht zijn geweest". Hij zei dat er geen licht meer was in de verkeerstoren en geen enkel radio- of radarcontact meer mogelijk was. Veder was er geen gevaar voor passagiers, personeel en omwonende.Er vlogen zeker twintig vliegtuigen met meer dan duizend mensen aan boord, toen de stroom in de verkeerstoren om zes uur plaatselijke tijd uitviel. De verkeersleiding kon plotseling met niemand meer communiceren, noch met de vliegtuigen die er aankwamen of waren vertrokken, noch met de verkeersleidingscentra van Brisbane en Melbourne.

De stroomvoorziening werd al na zo'n twee minuten hersteld, maar het duurde nog tien minuten tot alle benodigde computerapparatuur weer op gang was. Er bleek geen radioapparatuur aanwezig die op batterijen kan werken.

De vliegtuigen moesten door de blackout een kwartier rondcircelen boven het vliegveld. Het is niet bekend of toestellen elkaar daarbij te dicht zijn genaderd.

Duitsland haalt WK 2006 binnen

Fok! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland is de organisator geworden van het Wereld Kampioenschap voetbal in 2006. Hierbij heeft het in de stemmingsronde Zuid Afrika verslagen, wat toch een grote verrassing was, Zuid Afrika was namelijk de grote favoriet.

In eerdere rondes vielen Marokko en Engeland al af.
Duitsland heeft in 1974 ook al het WK georganiseerd, waar het tevens kampioen werd.

Bolletje de Boer

Stuivertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee strafschoppen die Frank de Boer in de halve finale van Euro 2000 tegen Italië miste, hebben ijssalon Venezia uit Amsterdam geïnspireerd tot een nieuw ijsje. Voor een paar gulden kun je daar een 'bolletje Frank de Boer' bestellen. In plaats van een lekker verfrissend bolletje ijs krijg je een leeg hoorntje . De ijscoboer laat de bolletjes namelijk vanuit de ijsschep gewoon naast het hoorntje vallen .

Oasis weer compleet

De broertjes Gallagher hebben hun ruzie weer eens bijgelegd. Tijdens het concert dat Oasis zaterdag geeft in Dublin, zal Noel er weer bij zijn. Vorige maand nog besloot Noel na de zoveelste ruzie met zijn broer Liam de rockgroep te verlaten en vertrok voor een vakantie richting Ibiza.

Verder maakten ze gisteren bekend dat er begin volgend jaar een nieuw Oasis-album zal verschijnen.

Het blijft een soap met die gasten .

Zoon van Blair gearresteerd

De Londense politie heeft woensdag de 16-jarige zoon van premier Tony Blair opgepkat wegens openbare dronkenschap.

De premier drong er vorige week nog op aan dat de politie de mogelijkheid zou moeten krijgen om zware boetes op te leggen aan personen die zich dronken op straat begeven en rotzooi lopen te trappen.

Zoonlief wou zeker ff testen of Pa's ideetjes wel ten uitvoer worden gebracht .

Miljoenen tussen meloenen

Een ambtenaar van de douane in Dubai stond even gek te kijken toen hij tussen een lading Egyptische watermeloenen een cash bedrag van -omgerekend- 2 miljoen gulden aantrof.

Het geld was verstopt in een kistje dat tussen de lading lag. Toen er verder werd gezocht vonden ze nog meer kistjes gevuld met Saudische riyals en Kuwait dinars, met een gezamelijke waarde van zo'n 700.000 piek. De kapitein en bemanning beweerden van niets te weten.

Doe mij maar een paar kilo van dat soort watermeloenen .


Oranje haalt Duitsland in

Het Nederlands voetbalelftal is dankzij de prestaties op EURO2000 flink gestegen op de wereldranglijst. Oranje ging van de 21e naar de 8e plaats. Brazilië staat nog steeds op de eerste plaats en Frankrijk, inmiddels Wereld- en Europees kampioen, blijft tweede.

Tsjechië behoudt, ondanks de vroege uitschakeling tijdens EURO 2000, de derde plaats. Verliezend finalist Italië, ging van de 14e naar de 6de plaats. De vierde EK-halve-finalist, Portugal, steeg van 15 naar 7. Duitsland daalde van de 6e naar de 9e plaats en komt dus pas na Oranje voor op de ranglijst .

De ABBAborg

Isabeau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wereldberoemde popgroep ABBA krijgt eindelijk een naar haar vernoemde straat.

De straat ligt in Schiedam, in de nieuwe Zweedse woonwijk Sveaparken. Volgens de fanclub en ambassade heeft ABBA nergens ter wereld een naar haar vernoemde straat. De bandleden zelf moeten nog akkoord gaan, maar volgens burgemeester Scheeres ziet het er goed uit.

Aan de ABBAborg ging overigens een kleine rel vooraf. Want de Schiedamse straatnamencommissie was met prachtige voorstellen als Kellgrenholm, Fjelddal en Kirunaborg gekomen. Veel te lastig voor de bewoners maar ook voor de PTT, oordeelde de raad in mei. Verzin maar wat anders en kijk eens naar wat bekender Zweden als ABBA, Astrid Lindgren, Olof Palme, en bij voorbeeld Pippi Langkous. Het college trok daarop het voorstel in.
Nu zijn er dus de nieuwe straatnamen. En Pippi Langkous komt er ook; dat wordt weliswaar geen straat, maar een basisschool. Eind dit jaar worden de eerste huizen opgeleverd.

Straks is het wachten op de Michael Jacksonstraat en Cherlaan voor de plastische chirurgie buurt

Dief laat vinger achter

Isabeau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel problemen had de politie niet met de inbreker van de timmermanswerkplaats in Alicante. Ze hoefde zelfs niet op zoek te gaan naar vingerafdrukken, want de dief had een hele vinger achtergelaten.

De inbreker, die ook verdacht wordt van een recente serie diefstallen uit fabrieken en werkplaatsen in de omgeving, had zich aan een stuk gereedschap gesneden. De politie vond de vinger en arresteerde de verdachte bij de eerste-hulppost van een ziekenhuis. Het is niet bekent of de schade aan de hand van de inbreker nog kon worden hersteld.

Dit werpt een totaal nieuw licht op de onderzoeksmethode van vingerafdrukken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.