FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 mei 2000

Big Brother site USA (bij CBS)

localhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CBS, een van de grootste televisiestations van de Verenigde staten, zal deze zomer Big Brother uit gaan zenden. Op de CBS Big-Brother site kunnen Amerikanen zich nu aanmelden, de reglementen doorlezen en een preview filmpje bekijken. Het preview filmpje is eigenlijk gewoon een compilatie van onze eigen Big-Brother met een spannend verhaal op de achtergrond, verteld met de sensatiezoekende stem waar Amerikaanse televisie zo'n beetje om draait.

De hoofdprijs bedraagt $500,000 (ruim 1 miljoen gulden). In eerste instantie zullen 10 mensen het Amerikaanse Big Brother huis, dat in Los Angeles (California) zal komen te staan, betreden. Eenmaal binnen zullen 28 camera's en 60 microfoons alles volgen wat de bewoners doen. Het concept is dus letterlijk overgenomen, hoewel hier ook een tweede prijs van $100,000 (dik 2 ton) en een derde prijs van $50,000 (dik een ton) zullen worden uitgekeerd. De overigen ontvangen $350 (ruim 700 piek) voor elke week die zij in het huis doorbrengen.
De minimum leeftijd voor deelname is 21 jaar.

Je vindt de site hier.

Agressief virus legt veel bedrijven plat

Een zeer agressief e-mail-virus heeft de computersystemen van zeker 10% van de Nederlandse bedrijven getroffen. Het gaat om een e-mail met de tekst 'I love you'. Als de bijgevoegde attachment wordt geopend, worden MP3-, CSS-, HTML-, en JPEG-bestanden aangepast, hernoemd tot een .vsb-bestand en onbruikbaar gemaakt. Bovendien worden er ongevraagd programma's gedownload. Het eerste wat opvalt is dat de startpagina van de browser zomaar is gewijzigd.

Het virus wordt automatisch verder verzonden naar alle adressen uit het adresboek van de geinfecteerde.

In Azië zijn veel besmettingen, vanuit heel Europa komen er ontelbare meldingen binnen, terwijl ook vanuit de VS de eerste alarmerende berichten al komen.

Onder meer de omroepbedrijven VARA, NPS en RTL4, de Grenswisselkantoren, de Consumentenbond, enkele ministeries en bedrijven zoals UPC, @Home, IDG en de Zwolse provider Insite zijn getroffen.

Veel ondernemingen zijn vandaag niet per mail te bereiken omdat de e-mail-servers zijn gesloten. Er moet eerst een antivirussoftware worden geinstalleerd.

Pas dus op met wat je opent!

Beledigers Beatrix opgepakt

Twee mannen (17 en 42 jaar) uit Maastricht zijn deze week aangehouden op verdenking van belediging op internet van het Koninklijk Huis (belachelijk . Waar is vrijheid van meningsuiting gebleven ?)
De 17-jarige verdachte heeft bekend, de 42-jarige niet. De politie heeft bij de verdachten een computer in beslag genomen.

Burgemeester Deetman van Den Haag klaagde in maart hoogstpersoonlijk bij de politie over de opmerkingen die over het Koninklijk Huis werden gemaakt in een internetforum op de Digitale Hofstad. Koningin Beatrix werd in niet mis te verstane bewoordingen verweten dat zij naar Oostenrijk op vakantie was gegaan. De speciale afdeling computercriminaliteit van politie Haaglanden wist de vermeende daders in Maastricht te traceren.

Persofficier Ekelmans is erg blij met de aanhouding, omdat 'internetbeledigers' zich volgens haar niet veilig hoeven te wanen. "Uiteindelijk blijkt het toch te achterhalen wie de opmerkingen heeft geplaatst.

De 17-jarige verdachte heeft overigens verklaard dat hij de opmerkingen had overgenomen doorgelinkt) van een site van Theo van Gogh.

Op belediging van het Koninklijk Huis staat maximaal vijf jaar straf.
Naast Beatrix werd op de site ook de Duitse achtergrond van prins Claus gehekeld. De vriendin van Willem-Alexander werd een 'ultrarechtse dochter uit de gelederen van de beruchte Argentijnse junta' genoemd. De opmerkingen zijn inmiddels van de site verwijderd.

Het is toch niet normaal dat je vijf jaar kunt krijgen voor het beledigen van de Koningin, terwijl je voor moord na 2 jaar weer op vrije voeten bent ?

Levensverhaal MeatLoaf verfilmd

De Amerikaanse rockster MeatLoaf, wereldberoemd door zijn klassieker 'Paradise by the dashboardlight', wordt vereeuwigd op het witte doek.
De zwaar gebouwde zanger heeft volgens het Britse showbizzpersbureau WENN toestemming gegeven voor een film over zijn leven.
W. Earl Brown, bekend van zijn rol in als het mongoloïde broertje van Cameron Diaz in 'There's something about Mary', gaat daarin de rol van MeatLoaf spelen.
Meatloaf, echte naam Marvin Lee Aday, is de laatste tijd flink afgevallen en werkt op het moment hard aan zijn eigen filmcarrière. Aday speelde al in Fight Club samen met coryfeeën als Brad Pitt en Edward Norton.

Man verkracht 12 au-pairs

In Genève heeft een man zeker twaalf au pairs verkracht
De man sprak de jonge vrouwen in een cafeetje aan. Hij lokte ze mee naar huis en bedwelmde en verkrachtte ze daar. De politie in Genève weigerde de afkomst en leeftijd van de man te noemen.
De vrouwen, in de leeftijd van 15 tot 23 jaar, kwamen uit Duitstalig Zwitserland. Ze werkten in Genève om Frans te leren.
De autoriteiten sluiten niet uit dat er nog meer meisjes zijn verkracht. Wellicht durven zij zich uit schaamte niet bekend te maken bij de politie.

Wat een klootzakken lopen er toch ook rond op de wereld

Seki woedend in Nieuwe Revu

Een groot interview met Seki in de Nieuwe Revu van deze week.
"Ze hebben me zes weken gebruikt om de kijkcijfers op te krikken, en daarna ben ik zonder enige uitleg eruit gesmeten" is één van de vele harde uitspraken van de Rotterdammer in het weekblad.
Seki ging de Bus in omdat volgens het oorspronkelijke concept het een keihard programma zou worden waarbij de deelnemers iedere dag tot het uiterste zouden moeten gaan. Al gauw bleek dat de redactie meer in pittige onderlinge gesprekken geïnteresseerd was. Volgens Seki stuurden de redactieleden daar, buiten de internet-streams om, zelfs extra op aan. Seki voelt zich misbruikt door de redactie van het programma, omdat men qua kijkcijfers heeft geprofiteerd van zijn woedende uitvallen.
Nadat met name de vrouwelijke passagiers bang werden van Seki heeft SBS6 het plan opgevat hem uit De Bus te zetten. Omdat Seki continu bovenaan stond in de poll gaf men hem in eerste instantie een gele kaart wegens grof taalgebruik. Na een vermeend telefoontje over Seki's criminele verleden werd hij bij psycholoog Bert Troost geroepen
"Bert zei dat SBS6 een tip had binnen gekregen die zo ernstig was, dat ze hadden besloten dat ik direct weg moest".
Hij kon zijn geld terug krijgen en 7500 gulden toe als hij direct opstapte. Er werd hem verteld met wat voor smoes hij de bus zou kunnen verlaten. 'Het was zijn spelletje niet meer'.
Seki vindt dat zijn leven kapot is gemaakt door SBS6, hij wordt door iedereen als crimineel gezien en n.a.v een artikel in de Privé werd hij zelfs opgepakt door de politie. Een persoonsverwisseling bleek later. "Ik heb geen werk meer, en er komt geen geld binnen, terwijl ik hier weg wil".
Een excuus van John de Mol of SBS6 heeft hij nooit ontvangen.

Het complete interview is hier op het Forum te lezen. Op de site van R@b kun je het vertrek indertijd uit de bus van Seki in real video terugzien.

Supersnelle zoekmachine van Altavista

Jim(R) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AltaVista, de zoekmachine waarmee het ondanks haar 120 miljoen kostende reclamecampagne nog steeds slecht gaat, (Yahoo & AOL zijn populairder) gooit het over een andere boeg om zo de die-hard internetter terug te winnen. Op de website van de nieuwe zoekdienst Raging.com staan geen advertenties, geen nieuwsberichten, geen directory, alleen maar een searchengine en een logo. Over de snelheid van de zoekmachine valt echt niet te klagen. Binnen 1 sec staat het resultaat op je scherm (ISDN).

Bommelding kwam van 14-jarige

Een 14-jarige jongen uit Best heeft bekend de valse bommelding van een KLM-vliegtuig op Eindhoven Airport maandag te hebben veroorzaakt. Hij heeft volgens de Koninklijke Marechaussee niet met opzet gehandeld.

Tijdens zijn werk bij een cateringbedrijf in zijn woonplaats vorige week schreef de jongen op een servetje de tekst 'bomb on airplane'. Dat servetje kwam later terecht op een grote stapel servetten en werd samen met de maaltijden naar Eindhoven Airport gebracht

Na de commotie rondom de valse bommelding had de jongen zijn ouders al ingelicht. Het onderzoek van de marechaussee spitste zich toe op werknemers van het cateringbedrijf, aldus luitenant A. de Geus donderdag. De jongen heeft woensdagavond zijn betrokkenheid toegegeven en is weer op vrije voeten.

Wegens zijn minderjarige leeftijd bekijkt het Openbaar Ministerie in Den Bosch wat er met hem moet gebeuren, aldus De Geus. Volgens hem heeft de jongen niet met opzet gehandeld. "Het was meer een soort balorigheid."

Zie ook DIT bericht.

[ Dank aan Coelho, die ons dit meldde via de newssubmit ]

Tekst over Ondergronds Verzet

Vanavond om 19.00 uur wordt op Radio 3 een compilatie van een docu-rap uitgezonden. In deze docu-rap praten de rappers Def P. en Sores met oud-verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. De documentaire is van 19.00-20.00 uur en ik kan het jullie zeer aanraden, hij is echt mooi.

Def P. en Sores hebben samen met DJ Daan en de verzetshelden ook een lied gemaakt wat over Ondergronds Verzet gaat. Ik wou de tekst jullie niet onthouden.

ONDERGRONDS & VERZET

Def P:
Met eten op mijn bord en een dak boven mijn hoofd
Ben ik geboren en nooit van mijn vrijheid beroofd
Dus het spreekt nu vanzelf wat vrijheid betekent
Maar vrijheid is niet altijd zo vanzelfsprekend
Want als je niet oplet wordt het jou zo belet
En zie jij jezelf in het ondergrondse verzet?
"Eh, ja natuurlijk", is wat ieder vertelde
Maar waarom waren er meer NSB-ers dan helden?
Ik denk erover na en denk belachelijk zeg
Bijna heel Nederland kiest weer de makkelijkste weg
Onze vrije meningsuiting waar ze vroeger voor vochten
Wordt door een schrijver niet benut omdat die boeken niet verkochten
En platen met een boodschap worden ook al niet gedraaid
Dus dit ingeslapen land wordt door zichzelf genaaid
De Hollandse cultuur draait nu alleen nog om geld
Dus wie geeft er nog een fuck om een ondergrondse held
Benut je vrijheid en zeg het voort
De ondergrond bestaat nog verspreid het woord
Weliswaar in muziek dus wel heel wat anders
Maar we zijn de laatste hoop van ons duffe Nederlanders
Vrijheid blijheid maar onthoud de strijd
Verbaal ondergronds verzet legaal voor altijd
De soldaat van Oranje vocht niet voor niets
Want we houden hem in ere met de rijms en beats

Verzetsstrijder:
Ik ben, en dat heb ik ook in de concentratiekampen geleerd,
ik ben van mening, dat de mens kan kiezen tussen goed en kwaad. En het is vaak het gemakkelijkste om voor het kwade te kiezen. Het is veel moeilijker om vaker voor het goede te kiezen.

Sores:
Vanaf de allereerste knuppel en steen die werd gepakt
Zijn er mensen op de vlucht voor andere mensen op jacht
Dus wie dacht dat we van nature vredelievend waren
Is een blije optimist of een of andere halve gare
Ware het niet dat we weten dat het mogelijk is
Maar hoe zorgelijk mis is die landjepik-business
Tis gebeurd en nu nog moeten mensen op de vlucht voor terreur
Ja toch? Ik zeg het (hee) je zal er maar geboren worden
Ze moorden dus ze sloegen op de vlucht voor die horden
De plek waar je dan een veilig heenkomen zocht
Daar zeggen ze vol is vol! En dat pand is opgekocht
Alles op de tocht! Dan breekt m'n dure sneaker
Dan vloek ik binnensmonds en rap mijn mening uit die speaker
Kennelijk is het heden dat hoe meer je leeft in vrede
Hoe meer je doof wordt voor andere lui hun smeekbeden
Je opa heeft gestreden familieleden overleden
We hebben nieuwe grondwet en troonrede
En nu tevreden vergeet je langzaam dat verleden
't Is godverdomme nog maar 60 jaar geleden
(hee) Nog steeds zijn ze een potje Risk aan het spelen
Dat zijn andere werelddelen dus dat kan je wat schelen
Helemaal niets... ja 1 ding zie je als een verlies
Da's flippen niet? dat negatieve reisadvies
Maar laat ze lekker daar blijven en elkaar afmaken
Vergeet Geneve afspraken hoor ik vaker en vaker
Asielzoekers worden beschouwd als irritant
Die landsgrenzen dicht steek je kop in het zand
Tolerant? We lullen over zinloos geweld
D'r worden verderop onschuldigen met machettes geveld
Ik ben geen held maar verzet me tegen die politiek
Verzet gaat verder dan grenzen verzet zit ook in muziek

Verzetsstrijder:
We moeten praten over hoe je je moet verzetten tegen een eventuele volgende grote wereldoorlog. En mijn instelling, ik ben ook maar een mens, dus ik probeer ook maar op mijn manier, met alle gebrekkige middelen, ik probeer mee te helpen dat hele kleine beetje, aan het voorkomen dat we nog verder afglijden in moraal, in geweld, in egoisme, materialisme, in een samenleving die automatisch dan zal eindigen in een volgende oorlog.

Journalist:
Dus je bedoelt; de strijd is al begonnen?

Verzetsstrijder:
De strijd is nooit opgehouden. De strijd is nooit opgehouden, net zo min als de oorlog in 1945 opgehouden is.
Alleen, hij is opgehouden tussen Duitsland en de Geallieerden. Maar na '45 zijn er meer dan 200 oorlogen in alle vormen over de hele wereld geweest. Dus het gaat allemaal gewoon door. En als we er niets aan doen en als we het voor zoete koek accepteren, en de televisie uitdraaien als we de beelden van afschuw zien die ons voorgeschoteld worden, dan wordt het steeds erger en dan wennen we eraan. Laten we er alsjeblieft niet aan wennen, en proberen, ieder op zijn manier, op zijn plaats en met zijn beperkte middelen, te proberen, er samen iets, ietsje beter van te worden.

(Copyright Def P / Sores, 1999)

Vergeet niet te luisteren!

Stern zegt sorry tegen Spielberg

Het gebeurd maar zelden dat enfent-terrible van de Amerikaanse radio, Howard Stern, zijn excuses aanbiedt voor iets dat hij heeft gezegd of gedaan.
Stern viel regisseur Steven Spielberg behoorlijk aan omdat hij van een luisteraar te horen had gekregen dat Spielberg hem op een late night talkshow compleet had afgekraakt. Spielberg zou hebben gezegd dat de DJ geen schijn van kans had om het ooit in Hollywood te maken en hij zou de spot hebben gedreven met "Private Parts", een film die het levensverhaal van Howard Stern volgt en die, eigenlijk onterecht, behoorlijk flopte in de VS.

Stern werd woest en begon tijdens de uitzending te schelden op Spielberg en eiste dat Spielberg 'm zou bellen om zijn excuses aan te bieden.

Toen later bleek dat het bericht een grapje was van de luisteraar en Spielberg geen tv-verschijningen had gehad vanwege zijn werk aan de film A.I. (Artificial Intelligence) kon Stern niet anders dan voor het eerst in de geschiedenis van zijn radio show zijn oprechte excuses aanbieden.

Vervelend voor onze howie, maar ach, soms moet je je woorden nou eenmaal inslikken.. Het heeft nog lang geduurd

Patiënten massaal teruggeroepen

Een paar duizend Nederlanders moeten met grote spoed terug naar het ziekenhuis omdat zij begin dit jaar mogelijk met vervuilde apparatuur een kijkoperatie hebben ondergaan.
Door een fout bij een veelgebruikt desinfectiemiddel is de apparatuur die voor de kijkoperaties werd gebruikt niet goed ontsmet, waardoor er een kans bestaat op infectie met het hepatitis B-virus.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft gisteren groot alarm geslagen en de Nederlandse ziekenhuizen geadviseerd 2500 à 5000 mensen direct terug te roepen voor nader onderzoek.

Hoewel de kans op besmetting met hepatitis B duidelijk aanwezig is wordt deze door het ministerie van Volksgezondheid vooralsnog klein geacht. Indien toch blijkt dat dit het geval is moeten de betrokken personen ook worden onderzocht op hiv en het veel minder besmettelijke hepatitis C.

Het gewraakte middel waarmee de problemen zijn opgetreden betreft de desinfectiestof Cidex van het bedrijf Johnson & Johnson Medical. Medische hulpmiddelen die niet door middel van stoom kunnen worden gereinigd worden met dit middel behandeld.

Uit controle van de fabrikant bleek na enige tijd dat zich in een partij Cidex niet de vereiste hoeveelheid glutaaraldehyde bevond, waardoor de desinfectie onvoldoende is. Johnson & Johnson meldde dit pas op 3 april aan de ziekenhuizen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.