FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 april 2000

Lieftallige cyberassistente op komst

Telecombedrijf Motorola gaat een nieuwe service beginnen die ergens in de tweede helft van dit jaar actief wordt. De service wil de internetstress verlichten door surfers een lieve cyberassistente te geven. De compleet virtuele dame, Mya genaamd, is een verre nicht van de virtuele nieuwslezeres Annanova, maar Mya kan véél meer.

Door stemherkenning te integreren met een nieuwe internetnavigatie-taal zal de gebruiker zonder een toetsenbord kunnen surfen en webcontent, zoals alle leuke Fok!berichten , nieuws en e-mail, door Mya laten voorlezen. Motorola hoopt zo nog meer mensen te verleiden om te internetten, door het gebeuren zo 'natuurlijk' mogelijk te maken.

Mya werd ontworpen door de visuele effectenfirma Digital Domain, die opgericht werd door regisseur James Cameron. Cameron is bekend als regisseur van 'Titanic', 'Terminator 2' en 'Aliens'. De ontwerpers maakten gebruik van vooruitstrevende technieken om de 'cyberbabe' zo realistisch én aantrekkelijk mogelijk te maken. "We wilden een personage creëren dat mensen onmiddellijk zouden mogen", zo zei een werknemer van Digital Domain. "Het is belangrijk dat iedereen een persoonlijke verbondenheid met de virtuele wereld ontwikkelt."

Nou...we zijn benieuwd! Een leuke assistente is nooit mis.

De BUS naar Houten

M@rk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat 'De BUS' aanstaande zondag koers zal zetten naar de gemeente Houten (bij Utrecht). 'De BUS' zal daar, als alles goed gaat, een week op Het Rond staan.

Een overzichtje van de locaties tot nu toe:

Week 1: het Thialf Stadion te Heerenveen.
Week 2: de Eemshaven te Groningen.
Week 3: Hilvarenbeek.
Week 4: Burgers' Zoo te Arnhem.
Week 5: Haaglanden Megastores te Den Haag en Burgers' Zoo.
Week 6: Huisvuilcentrale N-H te Alkmaar en een geheime locatie (Baarn).
Week 7: Miracle Planet te Enschede.
Week 8: Het Rond te Houten.

Met dank aan de de Mark Berkouwer Bus Site en M@rk.

Teletekst browser

Nummie meldde ons het volgende bericht:

Teletekst bestaat 20 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de NOS een 'applicatie' laten ontwikkelen waarmee teletekst informatie op internet 'direct en op een handige manier voor u beschikbaar is'.
Met de applicatie staat de kijker direct in verbinding met de teletekst database via internet.
De pagina kan zowel online werken als offline. In offline modus kunt je alle pagina's raadplegen die de laatste keer dat je online de applicatie uitvoerde beschikbaar waren.

Er is ook een screensavermode, waarin je de pagina's die je het interessantst vindt voorbij kunt laten komen.

hmmm... pas op het is gewoon een aangepaste versie van Internet Exploder!
De makkelijkste manier om teletekst te bekijken is gewoon via de tv, of - al jaren - via de internetsite van de nos. Hier kun je op een supersnelle manier alle teletekstpagina's van de NOS op je scherm toveren. De nieuwe applicatie lijkt mij persoonlijk nogal nutteloos.

Nierpatiënt wint loterij en krijgt vele nieren aangeboden.

Een ernstig zieke nierpatiënt, die maar liefst ruim 14 miljoen gulden heeft gewonnen in de Britse 'National Lottery' wordt overladen met aanbiedingen voor niertransplantaties in ruil voor een deel van zijn prijs. Nick Taylor had tijdens een persconferentie gezegd dat hij zijn prijs zo zou ruilen voor een gezonde nier en prompt kreeg hij tientallen aanbiedingen van mensen die hem daar wel aan wilden houden.

De 26-jarige Taylor heeft al sinds zijn 11de jaar een nierziekte en heeft al 2 onsuccesvolle transplantaties achter de rug.

Helaas voor de op geld beluste aasgieren, is het handelen in donoren verboden in het Verenigd Koninkrijk.


Odyssee per rubberboot.

Een verwarde 27-jarige Amsterdammer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een rubberbootje met buitenboordmotor gestolen van een bewaakt terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder en is daarmee naar Rotterdam gevaren.

Hoe de man dit heeft geflikt is nog een raadsel, want hij zwijgt in alle talen. Wel is duidelijk dat hij vanuit Den Helder langs de Noordzeekust naar de Maasvlakte is gevaren, een afstand van zo'n 80 kilometer. Agenten troffen de man verward en onderkoeld aan in de hal van een kantoor, waar hij zich probeerde op te warmen.

Glaasje op, laat je varen..........

Net 5 stelt 'De Meiden van 5' uit.

De directie van Net 5 heeft vrijdag besloten het programma 'De Meiden van 5' tot nader order uit te stellen. Zij vindt dat de onrust die is ontstaan onder enkele buurtbewoners in het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, "een sfeer heeft gecreëerd die zich niet verhoudt tot de doelstellingen van het project".

'De Meiden van 5' is de zoveelste variant op het Big Brotherconcept. De eerste uitzending van de soap stond gepland voor zondag. Het programma wil 5 studerende of werkende vrouwen een jaar lang in hun 'echte' leven volgen.

Heeft Nederland nog niet genoeg van al dat voyeurisme??

lees hier verder.

[ ook dank aan "the Flex", die dit melde via de newssubmit ]
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.