Hond gedagvaard wegens bijten inbrekers

Een Indiase hond wordt voor de rechter gesleept. Het trouwe dier wordt verstoring van de vrede ten laste gelegd. De viervoeter zou namelijk enkele mensen hebben gebeten.

Het baasje van de hond, Rajkumari Devi, verwijst de aanklacht echter naar het rijk der fabelen. Volgens hem heeft de zevenjarige hond slechts een paar inbrekers aangevallen.

Vijf jaar geleden werd hond Chhotu al ter dood veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Dierenrechtenactivisten hebben het dier echter al die tijd uit de elektrische stoel weten te houden.

Volgens de advocaat van Chhotus baasje zal het dit keer niet zo'n vaart lopen. De viervoeter heeft volgens hem al in de rechtbank aangetoond niet agressief te zijn. "De zaal zat propvol maar Chhotu heeft naar niemand geblaft of gebeten", meent Dilip Kumar Deepak.

Nee, Rajkumari Devi's buren zijn jaloers, meent Deepak. Zij proberen bij hem in te breken omdat hij een grootgrondbezitter is. Zij zouden maar wat graag de eigendomspapieren van het land in handen willen krijgen.

Rajkumari Devi moet samen met zijn hond binnenkort terugkomen bij de rechtbank. Op vijf augustus zal de rechtbank zijn deuren openen voor baas en hond.