Jongerenbendes opgerold in Delfzijl

Icoon PolitieDe politie heeft waarschijnlijk een einde gemaakt aan een serie vernielingen en brandstichtingen. Met de aanhouding van twee groepen jongeren denkt de politie de zaken opgelost te hebben. Vier jongeren die werden opgepakt verlieten de supermarkt regelmatig zonder te betalen. De groep is doorverwezen naar bureau Halt.

De acht jongens, allemaal in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, waren vooral actief in de zomervakantie en tijdens de jaarwisseling. Vooral het gebied bij een school aan de Sont moest het ontgelden. Ruiten, regenpijpen en een dakkoepel bleven niet heel en de school werd bespoten met graffiti. Er werd brand gesticht bij de sporthal en er werden verkeersborden opgeblazen met zwaar vuurwerk. Ook werden 'te koop' borden meegenomen om ze in andere tuinen te zetten.

Vier jongeren in de leeftijd van 11 tot 14 jaar worden verdacht van tien winkeldiefstallen bij twee supermarkten. Drie van de vier verdachten moeten naar bureau Halt en de vierde moet zich verantwoorden voor de rechter omdat deze al vaker de fout in gegaan zou zijn.