Nieuws
Rookworsten van Unox straks gezonder

In Oss worden jaarlijks 600.000 ambachtelijke rookworsten gemaakt en 23 miljoen Gelderse magere en runderrookworsten. Ook uit producten als knakworsten, soepen en stamppotten worden de kunstmatige geur- en smaakstoffen gehaald. Unox wil hiermee inspringen op de behoefte van de consument om gezonder en natuurlijker te smullen.
Het E-nummer 621 was lange tijd niet te vervangen, maar door nieuwe technologie is dat wel mogelijk. Ook varkenshemoglobine wordt niet langer aan de rookworst toegevoegd. Het conserveermiddel E250 blijft voorlopig wel in de worsten zitten, maar zodra dat mogelijk wordt die ook verwijderd.
Rookworst zonder de eerste letter is ook worst.
die voedselindustrie is ook volksverlakkerij en vergiftiging foto
ipv 'wordt gezonder' hoort er:
Heeft u jaren lang dag in dag uit bewust uit winstbejag ongezonde worsten gevoerd
en nee, alvast voor de marktfundementalisten hier, we hadden geen keus voor een andere worst want het is toch allemaal hetzelfde!
Geert Wilders kom er maar in foto
Als het lekker is en de stoffen waar het over gaat zijn niet ongezond, warom moetten ze dan vervangen worden foto
Ze worden er vast ook wel duurder van (op zijn minst om te maken).
Hier zie je weer hoe iedereen last heeft van de gemiddelde domme consument.
Iets wat niet natuurlijk is is niet per definitie ongezond!
Dit is imho gewoon een marketing truuk, iemand een bron dat de stoffen echt ongezond zijn?
E nummers zijn per definitie slecht foto
Omdat een groot deel van NL dat denkt, streeft men er naar om ze er uit te gooien, maar het kan niet altijd.
Het feit dat het hier op de FP staat is inderdaad een fraai staaltje marketing foto
http://www.natuurlijkerwijs.com/enummers/enummers.htm
Zou die worst zowieso niet eten als vegetarier maar ik had gedacht dat er wel meer verkocht zouden worden in Nederland eigenlijk.
Ambachtelijk foto
E250 foto
Ambachtelijk foto
E250 foto
jaja
En dat ziet er uit als een objectieve website
foto
E621, natrium glutamaat, is een smaakversterker, en is niet echt gezond. Datzelfde geldt voor E250 (natriumnitriet). Helaas wordt dit in veel vleeswaren gebruikt, onder meer tegen botulisme. Als je vlees lang houdbaar wilt maken is het zo ongeveer noodzakelijk. Zie bijv. http://www.devlamindepan.(...)rs/200-299/bw250.htm
--------------
Interessant stuk:
Vorig jaar publiceerde het European Journal of Clinical Nutrition een studie die een overdaad aan E621 verbond met zwaarlijvigheid, hersenschade en vraatzucht. De moderne ziektes, zeg maar...
Ratten hebben alleszins bewezen dat we het gebruik van E 621 inderdaad moeten terugdringen zoals de onderzoekers aanraden. Vier groepen zwangere ratten kregen elk een verschillende portie MSG. Na de bevalling kregen ook de jonkies het voedingsmiddel toegediend. Het experiment toonde aan dat de moederratten die het meeste E 621 hadden gekregen de meeste kans hadden op kleine, zwaarlijvige jongen. Ook de jongen hadden een grotere eetlust waardoor we gerust van aangeboren of overdrachtelijk verslavingsgedrag kunnen spreken.
De ratten kregen overigens dosissen die niet veel verschillen van wat dagelijks in ons voedsel zit. Samenvattig: als de westerse mens zich niet aan een uitgebalanceerd dieet houdt is de kans groot dat hij zichzelf en het nageslacht opzadelt met grote problemen.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken