Nvidia introduceert nieuwe lijn ultra high-end gaming schermen

Computerhardwareboer Nvidia heeft een nieuwe serie beeldschermen aangekondigd met de treffende naam BFGD's, Big Fucking Format Gaming Displays. De naam komt niet uit de lucht vallen: het vlaggenschip uit de serie betreft een 65 inch, 4K HDR G-Sync-monitor met een vernieuwingssnelheid van 120 Hz en ingebouwde Nvidia Shield.

Het gaat hier voor de goede orde dus niet om TV's, maar om monitoren. Nvidia belooft met de BFGD dan ook een zeer lage latency, in tegenstelling tot typische televisies met vergelijkbare specificaties, die vaak toch kampen met enige input-vertraging. Verder hebben de monitoren ingebakken Shield-software, wat betekent dat ze out-of-the-box ondersteuning bieden voor Geforce Now cloud-gaming en alle grote videostreamingplatforms zoals Netflix en Amazon. Verder geeft Nvidia aan dat de schermen dankzij G-Sync automatisch 'refreshen' op de frequentie van de aangesloten bron, zoals 24Hz bij films. Tenslotte belooft het bedrijf compatibiliteit met moderne gaming consoles.

Nvidia werkt voor de BFGD's samen met onder andere Asus, Acer en HP, dus we kunnen te zijner tijd panelen van deze fabrikanten verwachten. Prijzen en releasedata zijn nog niet bekend, maar Nvidia zal op computerbeurs CES die morgen van start gaat de schermen tentoonstellen. Naar prijzen kunnen we slechts gissen, maar het zullen geen schermen zijn voor zuinige gamers.