Gezinsmoordenaar Brussel kocht paddo's

MisdaadDe 19-jarige Belg Leopold Storme die bij onze zuiderburen verdacht wordt zijn vader, moeder en zus te hebben vermoord in hun stoffenwinkel in Brussel, was ten tijde van de drievoudige moord mogelijk onder invloed van paddo's die hij in Nederland had gekocht. Dat heeft een vriend van de verdachte verklaard in de Belgische media.

Vorige week zaterdag, één dag voor de moorden, was Leopold naar Sluis (Zeeuws Vlaanderen) gereisd om hallucinerende paddo's te kopen. In ons land zijn die vrij verkrijgbaar maar in België zijn ze verboden. ''Deze paddestoelen kunnen aanzetten tot een psychose. Het is niet ondenkbaar dat iemand daarbij een moord pleegt'', aldus een toxicoloog tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN).

De krant belde met de enige zaak in Sluis waar paddo's verkocht worden: 'De Heksenketel'. De eigenaresse zei zich geen Leopold te herinneren. Ze gaf aan dat de helft van haar clientèle een Franstalig Belg is, net als Leopold.

De verdachte heeft overigens nog steeds niet toegegeven zijn vader, de 48-jarige François-Xavier Storme, zijn even oude moeder Caroline Van Oost en zijn zus te hebben omgebracht. Wel heeft hij inmiddels verklaard dat hij een deel van de feiten heeft bijgewoond.

''De jongeman heeft toegegeven dat hij op de plaats van de feiten is geweest'', zo zei vandaag een Belgische woordvoerster van Justitie. ''Daar zou hij een deel van de feiten hebben bijgewoond. Hij zou zelf ook zijn aangevallen en zich verweerd hebben, wat de verwondingen aan zijn handen zou moeten verklaren. Wie de dader of daders van de feiten dan zouden zijn en waarom hij de hulpdiensten niet heeft verwittigd, daarover heeft hij geen uitleg.''