Haas wisselt terug naar Brembo's

Haas-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen rijden dit raceweekend gewoon weer met remschijven van Brembo. Het Amerikaanse team wisselde voor de vrijdag in Sochi met schijven van Carbone Industrie, maar de koeling hiervan is nog niet in orde.

Haas kampt al sinds het vorig jaar de Formule 1 betrad met remproblemen, waardoor de coureurs al meermalen uitgevallen zijn. In Bahrein kwam Brembo met nieuwe remschijven en was het al een stuk beter. Na de race werd getest met schijven van Carbone Industrie die zo goed bevielen dat er op de vrijdag in Rusland mee werd gereden. Daar kwamen wat problemen aan het licht, waardoor de Brembo's weer uit de kast zijn getrokken.

Teambaas Gunther Steiner: "We hebben de remmen nog altijd niet helemaal onder de knie. Het was een testsessie voor ons. Je zag hoeveel remstof er uit de remmen kwam tijdens het aanremmen van een bocht. We wisten na de test in Bahrein al dat we nog moeten werken aan een betere koeling. Het komt wel in orde, we hebben alleen iets meer tijd nodig."

De Haas presteert in Rusland sowieso niet helemaal zoals gehoopt. Kevin Magnussen kwalificeerde zich vandaag op plek veertien, terwijl teamgenoot Romain Grosjean zelfs de langzaamste tijd noteerde. Met name Grosjean verwacht een lastige race, omdat zijn bolide met balansproblemen kampt.