Chelsea helpt Leicester City aan titel

Leicester City is maandagavond kampioen geworden in de Premier League. De enige overgebleven concurrent Tottenham Hotspur speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij Chelsea.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd verliepen nerveus. Het tempo was hoog, maar grote kansen bleven uit. Chelsea kreeg halverwege de eerste helft de eerste echte kans, maar Cesc Fabregas schoot voorlangs. Aan de andere kant werkte Son Heung-Min de bal naast.

Na 35 minuten opende de topscorer van de Premier League, Harry Kane, de score namens Tottenham. Erik Lamela zette de spits alleen voor keeper Asmir Begović, omspeelde hem eenvoudig en tikte vervolgens van dichtbij binnen: 0-1. Het was zijn 25e competitiedoelpunt van het seizoen.

Op slag van rust verdubbelde Son de voorsprong. Branislav Ivanović verspeelde knullig de bal, waarna de Zuid-Koreaan op aangeven van oud-Ajacied Christian Eriksen raak schoot: 0-2.

In de 58e minuut zorgde Gary Cahil voor de aansluitingstreffers namens Chelsea. De centrale verdediger haalde van dichtbij uit: 1-2. The Blues drongen vervolgens via Willian verder aan, maar Hugo Lloris kon een inzet van de Braziliaan makkelijk pakken.

Zeven minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker. Eden Hazard krulde de bal op een prachtige wijze achter Lloris: 2-2. Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Mark Clattenburg voor het laatst en kroonde Leicester zich voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van Engeland.