'Radiostations gaan meer specialiseren'

Radiostations als Sky Radio en Radio 538 kunnen zich meer gaan specialiseren dankzij de deal die eigenaars Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa hebben gesloten. Dat zei TMG-topman Geert-Jan van der Snoek vrijdag in een toelichting op de plannen van de mediabedrijven.

TMG en Talpa voegen hun radiozenders Sky, Veronica, 538 en Slam! samen in een nieuw bedrijf, dat voor circa driekwart in handen komt van Talpa. Die fusie vormt een onderdeel van een grotere samenwerkingsovereenkomst tussen het moederbedrijf van De Telegraaf en het mediabedrijf van John de Mol. Daarbij neemt TMG ook een klein belang in de tv-zenders van SBS, die deels eigendom zijn van Talpa. Verder gaan beide ondernemingen samenwerken bij de ontwikkeling van televisie via internet.

"De luisteraar is de grote winnaar van deze deal", stelde Van der Snoek. "Doordat we samengaan hoeven de zenders niet meer één amorfe massa te bieden, ze kunnen juist iedere luisteraar specifiek bedienen. We kunnen de overlap tussen de zenders weghalen en voor elke luisteraar de goede omgeving creëren. Ook kunnen we samen digitale radio verder ontwikkelen."

'Radiostations gaan meer specialiseren'
'Radiostations gaan meer specialiseren' (Foto: BuzzE)