Onderzoek naar 'Terror Corps Medemblik'

Domme criminelenHet klinkt heftig: Terror Corps Medemblik. Het betreft echter een groepje vandalistische jongeren die zichzelf nogal erg stoer vinden en op internet filmpjes hebben geplaatst van vernielingen die in Medemblik zijn aangericht. Volgens de jongeren zelf is de naam echter bedacht als ''lolletje'' en zitten zij niet achter de vernielingen die zijn gepleegd.

De filmpjes die op Youtube waren geplaatst, toonden onder meer het opblazen van openbare afvalbakken aan het IJsselmeer bij Medemblik en het vernielen van verkeersborden met vuurwerk. Op de filmpjes zijn de jongeren zelf ook te zien, wat de opsporing voor de politie vergemakkelijkt. Alhoewel de jongeren niet heel herkenbaar in beeld komen. Op een site van TCM (inmiddels weggehaald) stonden echter wel heel herkenbare foto's en zelfs namen.

Burgemeester W. Kozijn van het IJsselmeerstadje vindt de naam van de groep ''heftig'' klinken. ''Maar het gaat natuurlijk om een paar pubers die raar doen. De vernielingen kunnen natuurlijk niet door de beugel. Ik ben blij dat ze zo dom zijn het op internet te zetten. De daders kunnen zo snel gepakt worden.'' Kozijn wil graag in contact komen met het zogeheten 'Terreur Corps'. ''Ik wil weten wat deze jongens bezielt en waarom je in het rustige Medemblik een terreurcorps zou willen oprichten. Als oplossing denk ik niet aan hard aanpakken, want dat lost niets op.''

-
Audiolink: De TCM'ers aan het woord (RTV NH).