Ook Wüst nog niet klaar voor seizoen

Schaatskampioene Ireen Wüst weet nog niet of ze eind deze maand in Enschede kan meedoen aan de selectiewedstrijden voor de wereldbeker. De 29-jarige Brabantse van Team4Gold is tijdens de zomertraining hard gevallen met haar fiets. Daarbij liep de viervoudig olympisch kampioene een hoofdblessure op.

"Door die val ben ik behoorlijk teruggeworpen", liet Wüst weten bij de NOS. "Ik heb nu nog niks intensiefs gedaan. Ik heb geen wedstrijdjes en geen tempotrainingen gereden. Ik moet rustig aan doen, zodat ik beter word in plaats van alleen maar minder."

Wüst hoopt komende weken nog voldoende stappen te maken om in Enschede alsnog aan de start te kunnen verschijnen. "Maar als ik niet meedoe aan de selectiewedstrijden zou dat een medische keuze zijn. De topsporter in mij wil heel graag, maar op dit moment is het niet verantwoord. Ik herstel nu slecht van die klap op mijn hoofd."

Ook Koen Verweij van Team4Gold worstelt met fysieke problemen. De wereldkampioen allround van 2014 mist de eerste helft van het schaatsseizoen vanwege oververmoeidheid.

Ook Wüst nog niet klaar voor seizoen
Ook Wüst nog niet klaar voor seizoen (Foto: ANP)