Vrachtwagens Lotus onderweg naar Monza

Het Formule 1-team zal gewoon mee gaan doen aan de Grand Prix van Italië komend weekend op Monza. Het team heeft bevestigd dat de vrachtwagens onderweg zijn naar het Autodromo Nazionale Monza, het snelste circuit op de kalender.

Lotus heeft grote financiële problemen en anderhalve week geleden op Spa-Francorchamps stonden er deurwaarders op de stoep om spullen in beslag te nemen. Ze waren ingehuurd door coureur Charles Pic die geld eiste omdat hij vorig jaar te weinig dagen als reservecoureur heeft gereden. De vrachtwagens van het team werden in beslag genomen en mochten pas enkele dagen na de race vertrekken nadat er nadere afspraken over een oplossingsrichting waren gemaakt.

Voor de zomerstop in Hongarije weigerde Pirelli in eerste instantie banden te leveren vanwege onbetaalde rekeningen. Ook waren er eerder dit seizoen problemen met de leverancier van de versnellingsbakken. De nood was bij Lotus zo hoog dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor afgaand aan de race in België de salarissen van het personeel heeft betaald.

Er gloort hoop voor de toekomst voor Lotus, want Renault staat op het punt het team terug te kopen. Het Franse merk wil weer met een eigen fabrieksteam aan de start verschijnen, maar dan moeten wel de financiële hordes genomen worden.