Nintendo toont Xenoblade X showcase

Nintendo heeft de Westerse Xenoblade X besproken in een videoshowcase om daarna nog een flink stuk gameplay uit de ondertussen uitgekomen Japanse versie te spelen. Veel weten we er al van, omdat de Japanse Nintendo al heel wat besproken heeft, maar met dit soort omgevingen is het geen straf om de video's te bekijken.

Ze laten wel beelden uit de Japanse versie zien, maar gelukkig wordt het allemaal in het Engels uitgelegd. Xenoblade X speelt zich af in 2054, wanneer een oorlog tussen twee buitenaardse rassen dichtbij de aarde onze planeet naar de klote helpt. De mensheid vlucht in grote ruimteschepen. Het verhaal volgt het schip "The White Whale" wanneer ze crashen op de planeet Mira. Terwijl de mensen uit dat schip een nieuw thuisbasis opbouwen zijn de aliens nog niet klaar met ze.

De robots die je in de game kunt besturen heten in de Japanse versie vrij vertaald 'dolls', maar de Westerse benaming gaat "skells' worden, omdat het kan. Deze skells worden nu getoon dom hun transportmogelijkheden, er komt later meer informatie over het vechten met een skell. Het spel gaat vooral om verkennen en erg oppassen voor de vijand, want sommige beesten zijn gewoonweg niet te doen als je een te laag level bent. Om sneller te verkennen heb je de hulp van de nav-ball, die je begelidt naar je volgende quest-doel en de hopper, een vliegende camera zodat je de omgeving goed in je op kunt nemen.

Een interessant gegeven bij gevechten is dat je bij sommige vijanden specifieke gedeeltes kunt aanvallen. In de tweede gameplayvideo die pas na 34 minuten begint op Twitch die je hier kunt vinden zien we bijvoorbeeld hoe het team twee robots aanvalt. Bij een van de robots wordt op de arm met wapen ggefocused, die hij uiteindelijk verliest, waardoor hij daarmee geen schade meer kan aanrichten. Er is ook een dag- en nachtcyclus waar je op moet letten omdat sommige monsters en gebeurtenissen alleen op een specifieke tijd gebeuren. Wil je dus alles meemaken in het spel heb je nog wat te plannen.

Voor mensen die hoopten op een releasedatum: helaas heeft Xenoblade X voor Wii U nog een ruime releasewindow van 2015.