Oud-voetbalprof Van Gobbel spoorloos

Oud-voetbalspeler van onder meer Feyenoord, Galatasaray, Southampton en het Nederlands elftal Ulrich van Gobbel, is spoorloos verdwenen. De 35-jarige afgekeurde voetbalprof moet op 13 september 'vertegenwoordigd door een procureur' verschijnen bij de rechtbank in Rotterdam. Omdat er geen woonadres van hem bekend is, heeft justitie een gerechtelijke advertentie in de krant gezet die hem oproept te verschijnen. Een gebruikelijke gang van zaken als een gedaagde onvindbaar is om hem een dagvaarding uit te reiken.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft de Fortis Bank beslag laten leggen op een onroerende zaak - een gebouw of een stuk land - van Van Gobbel. De uit Suriname afkomstige Van Gobbel blijkt ook door Surinaamse kennissen al een tijd niet meer te zijn gezien. ''Het gaat niet zo goed met Ulrich. Hij werd vaak gezien in een tabakswinkel die ook in winti-artikelen handelt. Maar nu hebben we hem al enige tijd niet meer gesignaleerd'', laten een aantal kennissen bezorgd in het AD weten.

Toen Van Gobbel werd afgekeurd voor het betaalde voetbal, haalde hij nog het nieuws door een ruzie met het pensioenfonds CFK voor profvoetballers. Hij wilde in verband met schulden graag een eenmalige uitkering van het opgepotte vermogen (vermoedelijk enkele miljoenen). Reglementen lieten dat echter niet toe.

Update 11:59
Van Gobbel denkt binnen zes weken het financiële geschil met de Fortis Bank te kunnen oplossen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer van Dutch Football Management, waar de voormalige prof ook zelf voor werkt, vandaag laten weten.

De oud-international die veel in Suriname vertoeft, zegt overigens wel degelijk een postadres te hebben achtergelaten bij de betrokken instanties. Bovendien zegt hij nog geld te krijgen van het pensioenfonds voor contractspelers CFK, waarmee hij al eerder overhoop lag.