ADO-speler Rijaard genoemd in corruptiezaak

Daniël RijaardEen onderzoek rond mogelijke omkoping in de Nederlandse voetbalwereld concentreert zich vooralsnog rond ADO Den Haag-verdediger Daniël Rijaard. Dat melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad vandaag. De ex van de 29-jarige voetballer zou de politie op het spoor hebben gezet van Rijaard. Hij zou tegen betaling wedstrijden hebben beïnvloed.

Rijaard ontkent elke betrokkenheid bij de vermeende corruptie. "De beschuldigingen zijn vals. Ik heb me altijd voor honderd procent ingezet voor ADO Den Haag. In het seizoen waarop zij doelt, was ik nota bene wisselspeler. Door mijn goede invalbeurten heb ik juist een tweejarig contract afgedwongen", verklaart hij vanaf zijn vakantieadres. Rijaard en zijn ex-vriendin, een 30-jarige zangeres uit Rotterdam, zijn verwikkeld in een juridische strijd over een omgangsregeling voor de 4-jarige dochter van het voormalige stel. "Eerst smeekte ze me terug te komen. Toen ik weigerde, heeft ze mij verboden mijn dochter te zien. Dat duurt al een jaar. Zij heeft al eerder aangegeven mij kapot te maken."

De dame in kwestie wil in de media niet reageren op de zaak. Ze zou de beschuldigingen enige tijd geleden bij ADO hebben geuit. De club heeft vervolgens Rijaard aan de tand gevoeld en is na diens ontkenning naar de politie gestapt. Deze heeft inmiddels verschillende collega-spelers van de verdediger als getuige gehoord. Volgens Rijaard werd hij in eerste instantie ook van cocaïnegebruik beticht. Uit een medische test bleek echter dat daarvan geen sprake is. Justitie neemt de beschuldigingen voor omkoping serieus, omdat er aanwijzingen zijn dat een buitenlands goksyndicaat grote bedragen op de uitslag van Nederlandse wedstrijden heeft gezet.