Rijke ondernemers verdacht in zaak-Holleeder

Icoon MisdaadIn het onderzoek naar de criminele organisatie rond onderwereldfiguur Willem Holleeder worden twee schatrijke ondernemers als verdachte beschouwd. De gangen van vastgoedhandelaren Jan-Dirk Paarlberg en David Beesemer worden momenteel nagetrokken. De twee zijn eigenaar van de Merwede Group, en bezitten onder andere de Euromast en 40 procent van alle winkelpanden in de Amsterdamse PC Hooftstraat.

Tegen Paarlberg loopt overigens al langer een strafrechtelijk onderzoek wegens het witwassen van crimineel geld en valsheid in geschrift. De nummer 57 van de Quote 500 wordt nu echter net als zijn zakenpartner Beesemer nadrukkelijk genoemd in het rijtje van de vermeende misdaadbende van Holleeder. Paarlberg zou een belangrijke schakel zijn geweest tussen boven- en onderwereld. Behalve Holleeder mocht hij bijvoorbeeld tot voor kort ook Europees Commissaris Neelie Kroes tot zijn vrienden rekenen.

Bij Beesemer deed de FIOD-ECD op 30 januari een inval aan de Apollolaan. Op die dag werden Holleeder en een groep medeverdachten gearresteerd.

Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg (rechts) met voormalig vriendin Neelie Kroes