'Peter R. de Vries zal drempel niet halen'

Benky en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekDe kans is groot dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries gewoon door kan gaan met misdaad verslaan. Opiniepeilers verwachten namelijk niet dat hij op 16 december genoeg steun krijgt van de bevolking voor zijn politieke partij PRDV. De Vries stelde eerder dat 41% van de bevolking in een peiling op 16 december moet aangeven hem ''een aanwinst'' voor politiek Den Haag te vinden. Momenteel staat dat percentage bij TNS/NIPO, dat de peiling moet uitvoeren, ergens rond de 20. De onderzoekers gaan er niet van uit dat De Vries dit binnen twee weken tijd nog weet te verdubbelen.

In de schaduwpeiling van onderzoeker Maurice de Hond staat De Vries op 40%. De Hond stelt echter een andere vraag: ''Wilt u dat Peter R. de Vries aan de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007 gaat deelnemen?'' De opiniepeiler vindt dan ook dat De Vries de vraag te scherp heeft gesteld. De 'scherpe' ''ik ben een aanwinst''-vraag scoort bij De Hond rond de 30%.

De misdaadverslaggever liet eerder weten niet te zullen terugkomen op zijn vraagstelling of het door hem gewenste percentage. In dat geval lijkt een politieke carrière voor De Vries niet tot de mogelijkheid te behoren.