Erotische bijbelkalender wekt beroering

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Eva met appelEen erotische bijbelkalender heeft tot afkeurende reacties van christenen in Duitsland geleid. Een evangelische jongerengroep uit Nürnberg is verantwoordelijk voor de uitgifte van de kalender, waarvan de opbrengst ten goede moet komen aan het christelijk jeugdwerk in die plaats. Een naakte Eva voor een altaar leverde het meeste commentaar op.

'Handel zoals God u geschapen heeft' is het motto van de fotoserie. "Er is een hele reeks bijbelse verhalen waar de erotiek vanaf druipt", verdedigde fotograaf Stefan Wiest zijn werk. "We wilden de Bijbel eens op een andere wijze presenteren en hiermee jongeren interesseren", verklaarde model Anne Rohmer (21), die op de foto staat als de Bijbelse prostituée Rahab. "Daarbij staat nergens in het Heilige Schrift dat het verboden is om jezelf naakt te tonen."

Wiest durfde het desondanks niet aan om belangrijke Bijbelse taferelen als het laatste avondmaal of de geboorte van Christus uit te beelden. "Dat had slechts boosheid veroorzaakt." Een naakte Eva die met een appel en bedekt door een vijgenblad door de kerk van Nürnberg-Katzwang loopt, wekte die wrevel alsnog op. "Het is zeker niet de bedoeling dat er in een kerk naakt geposeerd wordt. Tevens hoor je het Heilige Schrift niet uit te leggen door een broek naar beneden te trekken", verklaarde een woordvoerder van de Duitse kardinaal Friedrich Wetter. Bernd Grasser, pastoor in de kerk waar de foto werd genomen verdedigde het initiatief. "Het is geweldig dat jongeren zich met huid en haar aan de bijbel toevertrouwen", meende Grasser.

Samson en Delila
Delila knipt het haar af van Samson