Voetbal: Uitslag Ajax - FC Thun

Ajax heeft zijn derde wedstrijd in de Champions League gewonnen. In de eigen Amsterdam ArenA versloeg het FC Thun met 2-0. Man Of The Match werd Anastasiou, de Griek scoorde alle doelpunten.

Ajax speelde vergeleken met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (0-0) met Anastasiou ten koste van Rosenberg in de spits. De routinier kreeg van trainer Danny Blind de voorkeur boven de Zweed, die de laatste wedstrijden ongelukkig speelde. De wedstrijd tegen FC Thun was voor de Amsterdamse club van groot belang. Met één punt uit twee wedstrijden moest de confrontatie met de Zwitsers gewonnen worden. Ajax kwam dan ook goed uit de startblokken en al in de eerste tien minuten kreeg het twee grote kansen. Eerst was het Nigel de Jong die in de diepte werd weggestuurd, maar de international stuitte op de doelman van FC Thun. Even later was het Anastasiou die een open kopkans kreeg na een voorzet van Trabelsi, maar de Griek schampte de bal en zag de kans verloren gaan.

Ajax deelde in de eerste helft de lakens uit. Het domineerde en er was vaak dreiging via de flanken. Pienaar en vooral Rosales op zijn onfavoriete linkerkant misten echter het geluk en hun voorzetten werden gemist. Vanuit de diepte stuurden Sneijder en Galàsek geregeld op randje buitenspel enkele medespelers weg, maar deze kwamen steeds net een pas tekort. Na een half uur spelen kroop de Zwitserse club uit hun schulp. Via de omschakeling, waar FC Thun het toch van moest hebben, was het Lustrinelli die bijna de onterechte 1-0 maakte. Hij raakte de bal echter niet vol en Stekelenburg kon opgelucht ademhalen. Tien minuten voor rust was er toch de openingstreffer aan de kant van Ajax. Pienaar stuurde Anastasiou weg en de Griek schoof de bal in een man tegen man gevecht met Milicevic via de paal binnen. Met een voorsprong voor Ajax zochten beide clubs de kleedkamers op.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Rosales wisselde met Pienaar van positie en dat resulteerde al gelijk in een juweel van een kans op uitbreiding van de score. Pienaar kreeg na een voorzet van Rosales een open schietmogelijkheid, maar de Zuid-Afrikaan schoot hoog over. Toch bleef het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde, de Amsterdammers vielen aan en FC Thun wachtte op een uitval. Vooral Rosales leek bevrijd en op de rechterkant ging er veel dreiging van de Argentijn uit. Tien minuten na rust wist Ajax de 2-0 te maken; Anastasiou profiteerde van een miscommunicatie in de defensie van de Zwitsers. In het verdere verloop koesterde Ajax de voorsprong en FC Thun leek geen vertrouwen meer te hebben in een goede afloop. In de slotfase kreeg Anastasiou nog een dot van een kans, maar de Griek schoot van dichtbij over. Met de zege verschaft de équipe van Danny Blind zich een goede uitgangspositie voor overwintering in Europa.