Verdachte zaak-Soares vrijgesproken

bellingerII had ons via de nieuws-submit te melden:

Sedar SoaresDe 29-jarige G.H. uit Rotterdam heeft de 13-jarige Sedar Soares niet doodgeschoten. Het hof in Den Haag heeft de verdachte uit Rotterdam vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Er was zestien jaar cel geëist. In januari veroordeelde de rechter in Rotterdam de uit Curaçao afkomstige man nog tot 15 jaar gevangenisstraf.

Soares werd op 1 februari 2003 doodgeschoten toen de jongen vanaf een parkeerdek bij metrostation Slinge in Rotterdam met vriendjes sneeuwballen aan het gooien was. De auto van H. zou daarbij geraakt zijn waarna hij woedend reageerde.

De rechtszaak verliep tumultueus doordat twee ooggetuigen hun verklaringen plots introkken. Een vrouw die eerder verklaarde het schietincident te hebben gezien, zei niet eens aanwezig te zijn geweest op Slinge. Ook een andere getuige stelde H. niet gezien te hebben op de bewuste avond. De verdachte zelf heeft altijd ontkend op Soares geschoten te hebben. Naar eigen zeggen lag hij die avond met zijn vriendin in bed.

De advocaat van de vrijgesproken H., G. Stolk, vindt dat justitie "met oogkleppen op heeft geopereerd" en dat niet alle scenario's goed zijn uitgewerkt. "Dit is een tweede dwaling zoals bij de zaak-Nienke", aldus Stolk.