Voetballer de cel in wegens 'gestolen' auto

Jamal AkacharVoetballer Jamal Akachar van Cambuur Leeuwarden is gisteren in zijn woning in Amsterdam door de politie gearresteerd. Zijn werkgever had aangifte tegen de 22-jarige ex-Ajacied gedaan, wegens verduistering van de Volkswagen Golf van de Friese club. De advocaat van Akachar is verbijsterd over de actie van de politie én voetbalclub.

"Jamal zit op dit moment nog steeds vast, terwijl hij gewoon recht heeft op die auto", stelt raadsman Jan Kabalt. Akachar heeft een arbeidsconflict met Cambuur Leeuwarden. Hij werd uit de selectie verwijderd nadat hij meerdere keren wegens angstaanvallen niet op de training was verschenen. Vervolgens meldde de voetballer zich ziek. De club is een arbitragezaak gestart om het contract te ontbinden. "Waarom Cambuur nu aangifte heeft gedaan van verduistering van de auto, is me een raadsel. In het contract van Jamal staat zwart op wit dat hij - zo lang zijn contract loopt - recht heeft op salaris en een auto", meent Kabalt.

Volgens de advocaat was er bij de arrestatie sprake van 'ongelofelijk veel machtsvertoon' van de zijde van de politie. Een woordvoerder bestrijdt dat: "De verdachte is opgehaald door twee collega's en zonder problemen meegegaan naar het bureau." Jamal Ackachar maakte een paar jaar geleden furore bij Ajax 2, toen hij als parttime voetballer en taxichauffeur scoorde in het bekertoernooi. Hij viel twee keer in bij het eerste elftal van Ajax, en ging in de zomer van 2004 over naar Cambuur.