Britse fokkerij stopt na zes jaar intimidatie

Na een zesjarige haatcampagne door dierenactivisten stoppen de gebroeders Hall uit het Engelse Newchurch met hun proefkonijnen-fokbedrijf. De climax van de intimidaties was het opgraven van het lijk van de schoonmoeder van Christopher Hall. Haar overblijfselen zijn ondanks een massale zoekactie nog steeds niet teruggevonden.

De bedreigingen begonnen in 1999 nadat het 'Dierenbevrijdings Front' hun boerderij binnenviel. Konijnen zouden er gehouden worden onder schrijnende toestanden. Vormen van intimidatie waarmee de gebroeders hierna te maken kregen waren onder andere brandstichting, bombrieven, telefonische doodsbedreigingen en nachtelijke bezoekers met luidsprekers.

Ook de omgeving van de gebroeders Hall moest het ontgelden. Zo werden negen holes van de golfclub waar John Hall speelde omgeploegd, waardoor hij uit de club werd gezet. Daarnaast ontvingen buren brieven waarin stond dat zij naast gevaarlijke pedofielen woonden. Ook verschillende leveranciers beëindigden hun relatie met het bedrijf als gevolg van bedreigingen en vernielingen door de dierenactivisten. Nadat er op 1 juli extra maatregelen zijn ingegaan mag de Engelse politie harder optreden tegen dit soort praktijken.