Schaatsen: Shani Davis wint WK allround

Basschie had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Shani Davis is in Moskou wereldkampioen allround schaatsen geworden. Davis won met een kleine voorsprong op zijn landgenoot Chad Hedrick. In 2004 werden beide Amerikanen ook één en twee, alleen toen in omgekeerde volgorde. Davis is de eerste donkere atleet die de allroundtitel bij het schaatsen heeft veroverd.

De 22-jarige schaatser uit Chicago maakte vooral indruk op de 1500 meter, waar hij met grote voorsprong op de rest als eerste eindigde. Op de 5000 en 10.000 meter werd Davis vijfde. De Noor Øystein Grødum won de beide langste afstanden, de Japanner Takahiro Ushiyama de 500 meter.

Beste Nederlander in het eindklassement was de 18-jarige Sven Kramer, die als derde eindigde. Carl Verheijen (vierde), Jochem Uytdehaage (vijfde) en Bob de Jong (zevende) moesten het afleggen tegen de Fries, die later deze maand bij de juniorenwereldkampioenschappen wel de eerste plaats hoopt te halen. Davis reageerde na afloop dolgelukkig met zijn winst. "I did it!", jubelde hij. "Ik ben ook blij dat Amerika, evenals vorig jaar, één en twee is geworden. We hebben bewezen geen toevalstreffers te zijn."

Shani Davis
Shani Davis is de nieuwe allroundkampioen

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!