Moordenaar Ruurlo was uit op wraak

De 32-jarige man die op eerste kerstdag in het Gelderse Ruurlo (gemeente Berkelland) zijn 22-jarige ex-vrouw en 46-jarige schoonmoeder Latifa Omar vermoordde, had zijn wanhoopsdaad vooraf aangekondigd. Een kennis van de uit Afghanistan afkomstige getroffen familie Omar zegt in het Algemeen Dagblad dat de vrouw wist dat ze vroeg of laat door toedoen van haar ex zou sterven.

De 22-jarige vermoorde moeder van twee kinderen (3 en 5 jaar) leefde al sedert de scheiding in maart van dit jaar in grote angst. Haar ex-man kon niet verkroppen dat ze hem had verlaten en zon op wraak.

De man doodde, voor de ogen van zijn eigen twee kinderen en vier kinderen van zijn voormalige schoonmoeder, zijn ex-vrouw met pistoolschoten in de woning van haar moeder aan de Verlengde Kroezelaan in Ruurlo. Daarna nam hij zijn ex-schoonmoeder onder vuur; Zij overleed later in een ziekenhuis. Hierna gaf de man zichzelf aan bij de politie en bekende een liquidatie te hebben uitgevoerd.

Een politiewoordvoerder zegt dat de politie op de hoogte was van het wraakzuchtige karakter van de man. ''We hebben zijn ex-vrouw geholpen met het vinden van een schuilplaats, ergens in het land. Daar heeft hij haar nooit gevonden. Ook was er de afspraak dat wij zouden worden ingeseind wanneer hij bij zijn ex-schoonmoeder kwam opdagen.'' Het was de politie echter niet bekend dat de 22-jarige vrouw de kerstdagen bij haar moeder zou doorbrengen.