Tom Hanks krijgt hoofdrol Da Vinci Code

Tom Hanks gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het populaire boek De Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown. Dat is woensdag officieel bekend gemaakt. Er gingen al geruchten dat Hanks de rol zou krijgen en op internet kon er zelfs gewed worden op wie de hoofdrol zou krijgen. Ron Howard, die de regie voor zijn rekening neemt, vroeg de acteur vorige maand al de rol op zich te nemen.

De film gaat over literatuur professor Robert Langdon die op het spoor komt van de Heilige Graal, waar hij onderzoek naar heeft gedaan. Een geheime sekte heeft de Graal eeuwenlang verborgen weten te houden, maar het geheim wordt bijna onthuld. Maar wat is de Heilige Graal eigenlijk. Of wie..?

Het boek is een wereldwijd succes en staat overal bovenaan in de bestseller top 10. De boeken lezen erg makkelijk weg en zijn spannend geschreven. Nu het boek vertaald wordt naar het witte doek is Hanks de enige goede keuze, volgens Ron Howard. 'Hanks is een opwindende acteur om naar te kijken terwijl hij denkt', aldus de regisseur, die ons eerder 'A Beautiful Mind', 'EdTv' en 'How the Grinch Stole Christmas' voorschotelde. De Da Vinci Code komt in het voorjaar van 2006 in de bioscopen.

Let op: als je de inhoud en de plot van het boek wilt bespreken, gebruik dan spoilertags: [spoiler] [ /spoiler]
DaVinci's Het laaste Avondmaal
Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci speelt een belangrijke rol in het verhaal.