School: 'Halloween beledigt Wicca'

Scholen in het Puyallup schooldistrict in de Amerikaanse staat Washington hebben leerlingen verboden met Halloween verkleed naar school te komen. Naast de reden dat de lestijd beter gebruikt kan worden voor meer educatieve doeleinden, voerden de bestuurders van het district aan dat Halloweenviering echte heksen, aanhangers van Wicca, voor het hoofd kan stoten.

"Wij willen de kinderen respect bijbrengen" vertelde woordvoerder Karen Hanson. "Niet alleen voor het eigen geloof, maar ook voor andere religies, zoals Wicca." Ze benadrukte dat het verbod niet is uitgegaan van een verzoek van de Wicca-gemeenschap. Wel meldde ze dat er vaker signalen zijn opgevangen dat de aanhangers zich niet prettig voelden bij associaties met puntige neuzen en het vliegen op een bezemsteel.

Leerlingen die toch verkleed naar school komen, zullen naar huis worden gestuurd, dit tot ergernis van sommige ouders. Zij zien niet in waarom politiek correct willen zijn ten koste moet gaan van vele teleurgestelde kinderen.