KPN verkoopt adresgegevens klanten door

De naam en adresgegevens van klanten met een 'geheim nummer' zullen voortaan door de KPN ook aan derden gegeven worden voor marketingdoeleinden. Dat heeft het telecombedrijf bekend gemaakt. De gegevens zullen echter niet opvraagbaar zijn via informatiediensten als het nummer 118 of 0900-8008 en evenmin wordt het telefoonnummer dat bij de adresgegevens hoort aan derden verstrekt.

KPN zegt de wijziging te willen doorvoeren om mee te gaan "met de ontwikkeling in de maatschappij en ten aanzien van marketingcommunicatietechnieken". Klanten kunnen op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens online of schriftelijk bezwaar aantekenen.

--
Dit bericht is een rectificatie van een eerder bericht, waarin ten onrechte werd gemeld dat KPN geheime nummers doorverkoopt. KPN verkoopt de geheime nummers zelf niet door, maar de naam en adresgegevens van klanten met een geheim nummer. KPN schrijft hierover: "KPN stelt (...) naam en adresgegevens van zijn klanten, dus met uitzondering van de telefoonnummers, aan derden ter beschikking voor direct marketingdoeleinden."