Officiële naam en design Nintendo DS bekend

Icoon Games nieuwsOp de E3 van dit jaar werd voor het eerst de nieuwe handheld-console van Nintendo gepresenteerd. Het apparaatje had destijds vanwege de twee schermen de voorlopige naam DS (DualScreen) gekregen. Vandaag is bekend geworden dat dit ook de uiteindelijke naam gaat worden.

Het design van de Nintendo DS heeft enkele veranderingen ondergaan sinds de eerste aankondiging en ziet er nu strakker en meer gestroomlijnd uit. De DS krijgt een zwarte achterkant met een zilverkleurige opklapbare cover. De knoppen zijn wat groter geworden en steken beter af tegen de metallic behuizing. Ook is er een gleuf voor de stylus aangebracht.

Volgens Nintendo-directeur Satoru Iwata "zal de Nintendo DS de toekomst van hand-held gaming veranderen. Twee schermen, chat-functies, een touch-screen, wireless mogelijkheden, spraakherkenning - deze functies overtreffen alles wat voorheen mogelijk was."

Op dit moment zijn er bij developers over de hele wereld meer dan 120 spellen in ontwikkeling voor de Nintendo DS. Nintendo zelf werkt aan 20 titels, en meer dan 100 bedrijven hebben aangegeven ook spellen te gaan maken.

De releasedatum, de prijs en het spelaanbod zullen later bekend gemaakt worden.