Beroep tegen vrijlating 'ketchup-duo'

Het Amsterdamse Openbaar Ministerie (OM) heeft beroep aangetekend tegen de vrijlating vorige week van de twee zogenaamde ketchup-activisten; de twee vrouwen die minister Verdonk van Intergratie en Vreemdelingenzaken besmeurden met ketchup. De rechter-commissaris besliste afgelopen week dat de twee op vrije voeten konden worden gesteld, ondanks het feit dat beide vrouwen bekenden van de politie waren. Het OM had graag meer tijd gehad om uit te zoeken bij welke zaken het duo nog meer betrokken is geweest.

Van de twee is overigens géén identiteit bekend. De vrouwen weigerden namelijk hun naam te vertellen en beriepen zich op hun zwijgrecht. Ze zijn dus niet makkelijk vindbaar. Wel heeft de politie vingerafdrukken van de twee genomen alsmede politiefoto's.

De vrijlating van de twee leidde bij zowel politie als de politiek afgelopen weekend al tot grote ontevredenheid.



Het duo tijdens hun arrestatie.

De Telegraaf schreef eerder dat bronnen binnen het Amsterdams politiekorps meldden dat één van de twee verdachten een 'doorgewinterde links-radicale anarchiste' zou zijn. Haar vingerafdrukken zouden op delictplaatsen in het hele land zijn aangetroffen. De andere activiste zou één keer in aanraking met de politie zijn geweest