Franse moslim steekt joodse jongen neer

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

In Frankrijk heeft een moslim een 17-jarige Franse jongen van joodse afkomst neergestoken. In de plaats Epinay-sur-Seine bij Parijs vond het incident zonder enige aanleiding plaats. Terwijl de man riep "Allah is groot" stak hij de joodse jongen met een mes in zijn borst.

De jongen ligt zwaargewond in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. Ondanks een massale speuractie heeft de politie de dader niet weten te vinden. Epinay-sur-Seine is een voorstad van Parijs met voornamelijk moslims als bewoners. Bij de politie staat de wijk als gevaarlijk te boek.

De aanslag is scherp veroordeeld door de Franse president Jacques Chirac. Hij riep op tot meer tolerantie tussen bevolkingsgroepen, "het cement van onze maatschappij."

Uit cijfers blijkt dat het aantal antisemitische incidenten in Frankrijk flink toeneemt. In 2004 zijn tot nu toe 67 incidenten gemeld, hetgeen neerkomt op een stijging van ongeveer zestig procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De incidenten lopen uiteen van grafschendingen, aanvallen op synagogen en andere joodse instituten tot fysiek geweld tegen joden.