Grootste vliegtuig toch niet naar Eindhoven

mister me, MVjamiroquai en Rio hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vliegtuigspotters zaten er met smart op te wachten. Het grootste vliegtuig ter wereld, de Antonov AN-225, zou vandaag landen op het vliegveld van Eindhoven. Maar dit alles gaat niet door. Volgens een woordvoerder van het vliegveld is het toestel uitgeweken naar de luchthaven van Keulen omdat Defensie via de media hoorde dat het vliegtuig in beslag zou worden genomen door veilinghuis De Meerman uit Veghel. "Als De Meerman beslag had gelegd op het toestel hadden wij het platform weken, misschien wel maanden niet kunnen gebruiken. De directie vond dat een te groot risico, aldus de woordvoerder van de vliegbasis.

Het vliegtuig was door Defensie gehuurd om legermateriaal te gaan vervoeren naar Irak waar Nederland een missie uitvoert op dit moment. Het veilinghuis De Meerman heeft drie jaar geleden een Antonov 124 geveild die al drie jaar aan de ketting stond op de luchthaven van Maastricht. Dat gebeurde in opdracht van een bedrijf uit Amsterdam dat nog ruim 300.000 euro te goed had van het failliete Russische transportbedrijf Ayaks.

Een grote internationale klant van het veilinghuis heeft veel geld tegoed van de Oekraïnse regering, die eigenaar is van het toestel. Via de beslaglegging probeert de organisatie de regering alsnog te dwingen openstaande rekeningen te betalen