Plannen voor drive in-supermarkt Dokkum

Heron_Ymus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je bestelt je boodschappen via internet en kunt ze later op de dag in de drive in-supermarkt afhalen. Als het aan projectontwikkelaar Gerard Waanders uit het Overijsselse Nieuwleusen ligt kan dat op termijn in een nieuw complex boven Dokkum. Waanders wil met zijn plan een alternatief bieden voor de sluiting van winkels op het platteland.

Een drive-in is een beter alternatief dan een bezorgservice via internet vindt Waanders. "Bij zo'n bezorgservice is de leverancier verplicht gekoelde producten aan de besteller af te geven. Dat betekent dat er altijd iemand moet thuisblijven. Bij de drive-in kan de klant zelf bepalen wanneer hij zijn boodschappen afhaalt." Bij de methode hoeft de klant alleen maar even zijn afgiftenummer door te geven via de praatpaal en krijgt dan zijn boodschappen mee.

In het complex, waar overigens ook gewoon gewinkeld kan worden, moeten zoveel mogelijk supermarkteigenaren uit de regio een plekje vinden. Supermarkteigenaar Jaap Rosier uit Anjum is een beetje huiverig voor het idee. "Dat zie ik niet zo zitten. Ik denk niet dat de mensen hier in Fryslân daarop zitten te wachten. Misschien wel mensen uit de Randstad, die zijn vaak wat haastiger."