Chronologisch overzicht DSB Bank
De rechtbank in Amsterdam maakte gisterochtend bekend dat zij nog geen besluit heeft genomen over een eventueel faillissement van DSB Bank. Dit ging er aan vooraf:
Begin 2009: DSB Bank komt in opspraak in onder meer tv-programma's Radar en Nova. Klanten van DSB voelen zich benadeeld door te hoge hypotheeklasten.
Mei: DSB Bank wordt op de vingers getikt door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). DSB is volgens de AFM onzorgvuldig geweest bij de verstrekking van hypotheken en krijgt boetes van in totaal 120.000 euro.
28 september: Oud-medewerkers van DSB Bank vertellen anoniem in tv-programma Nova over agressieve verkooppraktijken bij de bank.
1 oktober: Pieter Lakeman van Stichting Hypotheekleed roept DSB-klanten in het tv-programma Goedemorgen Nederland op hun geld weg te halen bij de bank. Klanten van DSB kunnen via de website geen geld meer overboeken. DSB laat weten dat de website is platgelegd door hackers.
2 oktober: DSB laat weten dat ruim 1 procent van al het spaargeld dat DSB beheert, ongeveer 4,5 miljard euro, is opgenomen. Het gaat om 50à 60 miljoen euro.
3 oktober: Scheringa biedt de klanten van de bank "oprechte excuses aan" en verzekert hun alle klachten zo snel mogelijk op te lossen. De website voor internetbankieren draait weer, maar wel met enige vertraging.
8 oktober: DSB Bank en de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken komen mondeling een akkoord overeen over de manier waarop klachten over de bank worden afgewikkeld.
12 oktober: De rechtbank in Amsterdam beslist dat DSB Bank onder curatele wordt geplaatst, nadat De Nederlandsche Bank (DNB) hiertoe heeft verzocht. Er blijkt sinds de oproep van Lakeman meer dan 600 miljoen euro te zijn weggehaald door klanten.
DNB maakt bekend geprobeerd te hebben om DSB Bank onder te brengen bij Rabobank, ABN Amro, ING, Fortis en SNS. Maar die poging is mislukt. Er worden twee bewindvoerders aangesteld. Klanten kunnen niet meer bij hun spaargeld. Mensen met een betaalrekening mogen gedurende drie dagen nog maximaal 250 euro per dag opnemen.
13 oktober: De bewindvoerders willen geen handtekening zetten onder het akkoord dat de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken eerder sloot met DSB Bank. Ze stellen dat spaarders eerst hun geld moeten terugkrijgen.
14 oktober: Vakbond De Unie meldt dat er zich een geïnteresseerde heeft gemeld voor de overname van DSB Bank. De bewindvoerders maken bekend dat er inderdaad met enkele geïnteresseerden is gesproken, maar dat deze zich hebben teruggetrokken. Ze achten een faillissement voor DSB Bank onafwendbaar en zeggen die boodschap te zullen overbrengen aan de rechter.
Scheringa licht het personeel in over deze beslissing in een emotionele bijeenkomst. Personeel van DSB verzamelt zich bij de rechtbank in Amsterdam.
15 oktober: De rechtbank in Amsterdam stelt een besluit over een eventueel faillissement van DSB Bank uit. DSB krijgt tot vrijdag 16 oktober 12.00 uur de tijd om aan te geven of een overname van de bank nog mogelijk is. Ook de bewindvoerders en De Nederlandsche Bank moeten zich er over buigen, zo besluit de rechter. Minister Bos van Financiën acht kans op redding niet groot.
Meer is natuurlijk ook te vinden op het forum.

Chronologisch overzicht DSB Bank (foto: ANP)
those who understand binary and those who don't.
Het bedrag dat voor de DSB nodig zou zijn is een fractie van het bedrag dat aan Fortis, ING en anderen is besteed. Bij een overname zou je heel wat mensen helpen én je kunt het beleid veranderen.
jij kan niet eens lezen.
En als je het wel kon zou je het niet bgrijen.
DSB beheert 4.5 miljard, mensen namen 600 miljoen op en de bank viel?
Geef wel te denken hoeveel geld er daadwerkelijk bij een bank is.
foto
"And it's gone"
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.\[/b\]
Het is een bank, en die nou eenmaal veel leningen.
Vooral die beelden van Pieter Lakeman die klanten oproept hun geld weg te halen bij de bank komt me de strot uit.
PS zijn de filmrechten al verkocht aan Hollywood of A-films.
De opkomst en ondergang van Dirk Scheringa
- The Dutch Madoff deception -
Wat mij lijkt is het volgende,indien dsb een akkoord had getekend moesten andere banken ook akkoorden gaan sluiten,(elek bank heeft te veel winst gemaakt op hypotheken,het marktaandeel van dsb was slechts 2 %)wat de staat geld zou kosten,de dsb moest dus vallen om (o.a.) ing (staatssteun) fortis(staatsbedrijf)dit te besparen.
Het blijft natuurlijk vreemd dat een stichting die er is om gedupeerden te helpen een akkoord bereikt over het oplossen van de te hoge hypotheeklasten incl. allerlei verzekeringen en dat diezelfde stichting het akkoord zélf opblaast.....
Terecht of niet dat de dsb is omgevallen,er is een heel smerig politiek spelletje gespeeld..
Ik denk dat DNB en WB een heel vies spelletje hebben gespeeld. Natuurlijk gaan de banken die de afgelopen jaren hun spaarders weg zagen lopen naar banken als DSB en Ice save, die bank niet omhoog houden. Straks kunnen ze de gezonde delen met korting kopen, en de clienten worden min of meer gewongen terug te komen. Dat is Win Win voor die banken.
De grootste bedragen zijn pas maandag ochtend opgenomen. Natuurlijk kan het lek van alle kanten zijn gekomen. Er waren veel te veel partijen bij betrokken. 4 banken, het minfin en DNB. Dat lek kan werkelijk overal zitten, en daarom is het juist zo gegaan die zondag inplaats van discreet partij per partij te benaderen. De hele kerstboom is er voor opgetuigd.
Politiek laat WB weten dat hij achter zijn opmerking staat dat een provisie van 80% ridicuul is. Maar is de Koopsompolis niet uitgevonden door de Marketing van de grootbanken als EAGON, ABNAMRO? Ook daar zijn provisies van 80% gewoon. Hebben DeltaLloyed ed niet al eerder moeten schikken in dergelijke woeker polissen. Ook dit weet WB al veel langer. Ook toen hij stond te schijnheilen in de 2e kamer. Maar daar is dankzij de Lakema een mooie oplossing voor gekomen. Lakeman roept en als dat niet lukt dan gaan we gesprekken voeren en lekken. Lakeman en DS de schuldigen.
Stop eens met geloven dat dit probleem alleen bij DSB bestaat. Alle grote bedrijven spelen met hun consumenten. Zij zijn er steeds op uit om rendement te maken. Vaak lukt dit omdat mensen als koeien achter elkaar aanlopen en pas gaan tegen sputteren als een grote groep dit doet.
RTL Z Poll
3 miljard naar Aegon, 10 en 22 miljard naar ING, 16 miljard voor ABN/Fortis en 30 miljard aan leningen. En dan geen 80 miljoen naar DSB? Wouter Bos moet DSB redden!
Ja, natuurlijk: 63%
Nee, DSB mag best kapot: 37%
Aantal stemmen: 7176
mijn hemel, die gast moet echt asap weg...
Live like you'll die today...
JD
Misschien moet je jezelf eens wat minder serieus nemen, dat scheelt een hoop
Wat denk je dat de uitkomst zou zijn als je de gemiddelde Nederlander zou vragen of de BTW verlaagd moet worden naar 10% of dat het 19% moet blijven? Ik denk dat ik het al wel weet. Zou Bos (of Zalm voor mijn part) dat overnemen denk je? Mwah, ik denk dat ik ook dat antwoord al wel weet.
Weet je wie het waarschijnlijk wél zou overnemen?
* only dead fish go with the flow.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken