Explosies in centrum Jakarta

Bij zeker twee hotels in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn vandaag bommen ontploft. Volgens de politie zijn daarbij zeker zes doden en tien gewonden gevallen, onder wie enkele buitenlanders.

De getroffen hotels zouden het Marriott Hotel en het Ritz-Carlton Kuningan Hotel zijn. Wie achter de explosies zit is nog niet bekend.

Het Marriott Hotel in Jakarta was in augustus 2003 ook het doelwit van een terreuraanslag. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. Die aanslag was gepleegd door terreurbeweging Jemaah Islamiyah.

Update 08.04 uur
Trouw meldt vanochtend dat bij de explosies in Jakarta drie Nederlanders gewond zijn geraakt. Dit liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Het ministerie kon nog geen mededelingen doen over de aard van de verwondingen en de identiteit van de Nederlanders. Het is wel bekend dat zij naar een ziekenhuis zijn overgebracht.

Ook heeft de politie in Jakarta een nog niet geëxplodeerde bom gevonden in het Marriott Hotel in Jakarta. De politie spreekt inmiddels over zeker negen doden en veertig gewonden.