Goedkoper uit eten in Frankrijk
Wie dit jaar in Frankrijk op vakantie gaat, hoeft zich geen zorgen te maken over het eten. Uit eten in het populaire vakantieland wordt per 1 juli goedkoper, ook langs de autosnelwegen.
De prijsverlaging in de horeca is het gevolg van een verlaging van het btw-tarief van 19,6 naar 5,5 procent. Franse uitbaters hebben als tegenprestatie voor de btw-verlaging beloofd arbeidsplaatsen te scheppen en hun prijzen te verlagen.
Het Franse Huis van Afgevaardigden kon pas tot deze beslissing komen nadat de Europese Unie (EU) hier eerder dit jaar toestemming voor had verleend. Binnen de EU geldt namelijk een regel dat het btw-tarief alleen in uitzonderingsgevallen beneden de vijftien procent mag komen. Hiermee moet concurrentievervalsing tussen de lidstaten voorkomen worden. De maatregel gaat de Franse schatkist ruim 2,3 miljard euro kosten.
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
En dan die reclame van de Mc eronder
En mij ook..
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
In Roosendaal bijvoorbeeld is er 1 uitbater voor alle cafés op de markt.
Drie maal raden wat hij met de prijzen gedaan heeft.
Sinds vele jaren is het eten in Frankrijk over het algemeen tot een bedroevenswaardig niveau gezakt.
Uitzonderingen, waarvoor je dan wel diep in de buidel moet tasten daargelaten.
Maar als je echt goed wil eten, ben je al gauw 120€ per couvert kwijt en dat kan Bruin in de meeste gevallen niet trekken.
wordt het nou nog beter vorr mijn beurs
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
Maar het drinken! 2 weken geleden nog 28 euro voor m'n pilsje betaald bij Les Caves du Roy
http://i43.tinypic.com/m7glqe.png
Maar dan nog... In Frankrijk kun je voor tussen de twintig en dertig Euro al prima eten... Bier wil nog wel es aan de prijs zijn, maar in de regel heb je voor niet al teveel er ook nog es flesje wijn bij...
In de echte toeristenplaatsen dan weer niet... maar ja, als je perse in die plaatsen wil zitten, dan moet je ook niet klagen over de prijzen...
De meeste werknemers gaan tussen de middag ook gewoon naar een restaurant, daar kun je dan meestal voor 10€ of zo een goede 3 gangen maaltijd met 1/4 wijn krijgen, dag menu, elke dag eigelijk wat anders. Als een werknemer in NL dat zou doen is ie net zoveel geld kwijt voor een vette hap in de snackbar.
Dat is een winstmarge van 400% (toch?)
Dit stond laatst in de krant ofzo geloof ik, of het was op het nieuws.
Dat is beste uitbating.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken