FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van woensdag 28 maart 2007

Top of Flop U.C.: Just Jack - Starz in their Eyes

Naast Top of Flop hebben we ook Top of Flop User's Choice. Jullie bepalen hier wat we ten gehore brengen door suggesties in te sturen, die jullie ten alle tijden in sturen, door middel van een PM of door het te dumpen in de submit.

Vorige week hadden Alamo Race Track met The Northern Territory, die keihard is getopt met 12 tegen 2

Deze week is de tip van FunnyDealer: "Ik vind het persoonlijk een erg gaaf nummer, maar ik ben ook wel benieuwd wat de rest van FOK! hiervan vind." We hebben het over Jack Allsop, beter bekend als Just Jack. Het nummer komt van zijn tweede album, Overtones (jan 2007).

Bekijk hier Just Jack - Starz in their Eyes

Ik vind het erg zomerig, verschillende genres muziek, en heel funky! Top dus!
Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Modern klassiek

Uitgaanstip voor het weekend: In verenigingsgebouw de Brug in Reeuwijk geeft Slagwerkgroep Den Haag op vrijdagavond (30 maart) een familieconcert. Aanvang: 19.30h. Toegangsprijs 10 euro voor volwassenen, jongeren tot 17 jaar betalen slechts ¤ 5,-. Het thema van deze avond is "En nu stil...".

In dit 'meespeel'concert is er veel aandacht voor het werk van de Amerikaanse componist John Cage. Van Cage's bekendste werk 4'33'' zullen ook delen ten gehore worden gebracht.

Alvast als voorproefje hier de volledige orkestversie van dit stuk, uitgevoerd door het BBC Symphony Orchestra in 2004. Enjoy!

Gluren bij de wasberenburen

Een bezoekje aan de dierentuin kost je meestal bakken vol geld, maar het kan ook goedkoper, je kunt bijvoorbeeld 's nachts over het hek klimmen, maar dat is een vrij riskante variant, stel dat je bij de leeuwen ofzo naar binnen klautert.

Maar wees getroost er is ook een veilige variant, want op deze webcam kun je in streaming video het wel en wee volgen van een wasberen familie in een Duitse dierentuin.

En ja ik weet het is realplayer, mocht je net als ik een hekel hebben aan alle rotzooi die de realplayer met zich meebrengt download dan de real alternative player.

Marco 10: Het einde

Eenmaal bovenaan de bergwand vertelt Lil' John precies wat Marco te wachten staat.
"Okay, ik zal even eerlijk zijn. Ik kom ook uit jouw tijd, maar moest even toneel spelen. Yeah, je gaat terug naar de toekomst."
"Oh, dat is mooi," zegt Marco, "ik snap er geen flikker meer van. Lelijke draken, Suskes, Wiskes, doe mij maar de gewone tijd!" en precies als hij dat gezegd heeft, trapt Lil' John hem keihard tegen z'n ballen. Marco krimpt ineen, wordt kleiner en kleiner, en kleiner, en verdwijnt dan in de grond. Uit de verte hoort hij nog een laatste 'yeeeeeeaaaahh'.

Op het moment dat hij weer in het heden aankomt, ligt hij nog steeds kermend op de grond met zijn handen tegen zijn edele delen geklemd. Zo'n Middeleeuwse schoen komt toch verdomd hard aan! Hij merkt dat hij midden op ene weg ligt, en probeert aan de kant te kruipen, voor het geval dat er iets aankomt. Het kruipen gaat erg langzaam, en opeens hoort Marco van rechts iets aan suizen. Het is niets minder dan een airbus! Ergens komt het beeld Marco bekend voor, alsof het in een vorig leven eerder is gebeurd, en hij verstijft van angst. Hij probeert nog weg te kruipen, maar het gevaarte komt recht op hem af. In een reflex duikt hij ineen, hij voelt de grond trillen en bibbert zelf mee, wetend dat zijn einde is gekomen. Dan wijkt de airbus net op het laatste moment uit, en raakt die arme Marco precies niet. Er komen twee mannetjes aangerend die de beduusde Marco overeind slepen. Ze brengen hem naar een Mac Donalds, waar hij eventjes rustig kan uitrusten.

Daar zit Marco, zijn benen over elkaar geslagen, achter een Big Mac menu. Zijn zaakje tintelt nog steeds een beetje na, en met moeite slurpt hij de cola naar binnen. Als hij het eten opheeft, merkt hij dat er nog steeds erg veel ruimte in zijn maag zit, en bestelt hij bij de counter nog een big Tasty. Omdat ze die nog moeten maken krijgt hij een kartonnen bekertje mee met een bonnetje erin, en zullen ze het broodje zó komen brengen. Zo gezegd, zo gedaan, en Marco loopt terug naar zijn tafeltje, waar hij uitgeput neervalt op het stoeltje. Na een paar minuten komt er een vrolijk huppeltutje aanlopen, met een dienblad vol met eten in haar handen en een netjes Mac Donaldsschortje voorgeknoopt. Vlak voordat ze bij Marco is, struikelt ze over een toevallig net langslopend kleutertje. De hele inhoud van haar dienblad land bovenop onze hoofdpersoon. Als die opschrikt, merkt hij een verschrikkelijke, stekende pijn in zijn borst. Hij kijkt naar beneden en ziet tot zijn schrik dat er zo'n wit, plastic mes bijna helemaal in zijn borst is verdwenen! Hij probeert het er nog aan het uiteinde uit te trekken, maar valt bijna flauw van de pijn. Ook komt er gigantisch veel bloed uit de wond gespoten.

Om Marco heen grijpen bijna alle fastfoodrestaurantbezoekers naar hun mobiele telefoon. Binnen een paar minuten verschijnt er dan ook een ambulance, en wordt de bewusteloze man met zwaailichten vervoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij meteen onder narcose gebracht wordt om het gruwelijke voorwerp te verwijderen.

Als Marco uren later wakker wordt, staat er een oude, verweerde zuster naast zijn bed. Op haar pakje zitten roestbruine vlekken, en haar gezicht zit vol rimpels. Ze kijkt heel eng, en vraagt met een krakende stem of Marco nog iets nodig heeft. Hij schudt van nee, en probeert nog wat verder te slapen.
"Waar kom je vandaan?" vraagt de zuster, "je komt me zo bekend voor!"
Marco vertelt waar hij woont, en omdat hij zo ligt te suffen merkt hij niet dat de blik in de ogen van de zuster van nog-redelijk-vriendelijk naar bloeddorstig veranderd. Ze grijpt in een zak van haar jas, en pakt er een scalpel uit.
"Jij, jij, jij, jij moordenaar!" schreeuwt ze, "jij hebt mijn Poekie overreden! Daarvan herken ik je!"
Ze komt dichterbij en dichterbij. Een stinkende adem walmt uit haar mond in Marco's gezicht. Hij drukt en drukt op het knopje met het belletje erop naast zijn bed, maar er gebeurt helemaal niks. Op het moment dat de zuster het mes op Marco's keel zet, zwaait de kamerdeur open. Op de drempel staat een jonge dokter.
"Mariette! Wat doe je nou!" vermaant hij de zuster, die opschrikt en de scalpel meteen verstopt. "Kom mee naar buiten, we moeten praten!" En zo gebeurt het. Marco zorgt ervoor dat de rest van de tijd in het ziekenhuis het knopje steeds goed bereikbaar is, maar de zuster komtt gelukkig niet meer langs.

Een paar dagen, al voelt het als weken, later, wordt Marco eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis. Hij voelt zich alweer een stuk beter. De wond in zijn borst jeukt een beetje, maar verder voelt hij zich fitter dan ooit tevoren, door het vele slapen. Hij zwaait naar alle dokters en zusters en broeders en medepatiënten, en loopt dan uiteindelijk door de draaideur het ziekenhuis weer uit. Bovenaan de trap die naar het trottoir loopt, staat hij even stil. Hij kijkt om zich heen en rekt zich uit. Even denkt hij dat hij alles vergist heeft, dat er niets is gebeurd, maar een steek in zijn borst herinnert hem weer aan het huppeltutje. Toch laat hij haar niet zijn dag verpesten. Het zonnetje schijnt, en zonder aarzelen stapt hij de eerste tree op. De tweede tree... de derde, en dan... verstapt hij zich.

Een oude man rent het ziekenhuis terug in, en vraagt om hulp, en twee ziekenbroeders rennen naar buiten met een brancard. Ze doen verwoede pogingen Marco te reanimeren, maar het is al te laat. Bij de val van de trap is zijn nek gebroken.

Met dank aan Hertog_Martin voor de airbus, Glacier voor het gevaarlijke mes, Hmaster-II voor de zuster, dennistd voor het pistool en Jappr voor de trap.

Zo, dit was het dan! Afgelopen, uit! Binnenkort begin ik weer met een nieuwe serie, met userinput, en ideeën daarvoor zijn echt meer dan welkom! (Pm'en of mailen naar twinky@fok.nl mag ook) Vond je het leuk om 'mee te doen' met Marco? Laat me ook dat even weten, dat is wel fijn. Tot de volgende keer!

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8 en deel 9.

Terroriseer de terrorist

Ik kwam dit prachtige bericht tegen op de FP. Hoogleraar Jansen pleit voor een afdeling binnen de AIVD die niet te beroerd is een moslim met de ambitie terrorist of moordenaar te worden eens met wat gepast geweld op andere gedachten te brengen. Ik hoor de misleide politiek correcten alweer pruttelen, dus dan is het meestal een goed idee.

Het deed mij in ieder geval denken aan de tijd dat ik als badmeester in een pretpark werkte, waar ook een camping bij lag. Jaar in jaar uit kwam daar het grootste tuig uit Nederland de boel verstieren. De overlast werd op een gegeven moment zo erg dat normale mensen niet meer op de camping wilden staan en er zelfs een daling te zien was in het aantal bezoekers. Weigeren van gasten lukte niet, want waar de een vertrok, nam een ander de ellende moeiteloos over. De politie erbij halen had geen enkele zin, want verder dan een vermanend woordje kwamen zij meestal niet.

Het ging slechter en slechter tot de eigenaar van het park met een onorthodox idee kwam. Die zomer fietsen er in het park een nieuw soort beveiligingsmannen rond: agressief tuig waar de term losse handjes uitstekend bij paste en nog beter, ze kwamen ook niet op de loonlijst voor. Wanneer er op de camping, in het park of in het zwembad rotzooi getrapt werd, werd niet meer gewaarschuwd, werd niet meer de politie erbij gehaald, maar werd er gewoon direct bovenop getimmerd. Als dan de volgende ochtend de in elkaar gebeukte campinggast met twee blauwe ogen zijn verhaal tegen de politie stond te vertellen, was de betreffende beveiligingsman in geen velden of wegen meer te bekennen (nee hoor meneer de agent, geen idee wie dat geweest is). In één zomer hadden ze de hele camping schoongeveegd en het tuig is ook nooit meer teruggekomen. Het was een briljante actie.

Ik wil niet zeggen dat wat op zo'n kleine schaal werkte, ook op grote schaal werkt, maar de ervaring leert dat wat fysieke dreiging nog wel eens het gewenste effect kan hebben. En als de AIVD daar dan een klein stapje voor buiten de wet moet doen? Ach...

Unacceptable behaviour

Ook zo genoten van die mooie beelden van het WK zwemmen in Melbourne? Michael Phelps was gisteren echt geweldig op dreef en zwom een fraai wereldrecord op de 200 meter vrije slag. Pieter van den Hoogenband kreeg echt zwemles en moest genoegen nemen met het zilver.

Helaas waren er gisteren ook wat minder fraaie beelden van dit zwemkampioenschap: De Oekraïense zwemster Kateryna Zubkova kreeg tijdens de voorbereidingen op haar race plotseling ruzie met haar zwemcoach (en vader) Michail Zubkov. Het ging er nogal stevig aan toe. Helaas voor vader Michail werd alles opgenomen door een TV camera.

De politie werd erbij gehaald en zonet kwam ook het bericht van de wereldzwembond FINA dat vaderlief geschorst is en dat dit incident nog een staartje krijgt.

Live op tv neergeschoten

Dat de Amerikaanse politie in de meeste gevallen niet aan een subtiele aanpak doet is algemeen bekend, maar hier heeft een agent wel een erg scherp oog voor gevaar en grijpt onmiddelijk in.

Een achtervolging loopt klem op een parkeerplaats, de verdachte vlucht uit de auto en wordt live op de televisie neergeschoten, en pas als de tape in slow-motion wordt afgespeeld is te zien dat de verdachte een wapen had. Die agent heeft in ieder geval geen bril nodig.

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

Elkaar pijn doen...

De twee keurige heren uit het onderstaande filmpje hebben het beste met elkaar voor. Althans zo lijkt het. Ze doen hun uiterste best om elkaar op een zo inventief mogelijke manier pijn te doen. Wat begint met een eenvoudige stomp in het gezicht loopt vervolgens snel uit de hand. Alle mogelijke attributen worden gebruikt om het gezicht en hoofd van de ander schade toe te brengen. De strijd lijkt gelijk op te gaan maar op het laatst gaat het dan toch mis... Klik

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Lost Inca (platform game) en Tropix Cascade (puzzle game)
Hoe goed ben jij? Ik heb 2055 punten gehaald met Tropix!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.