Terroriseer de terrorist

Xessive
Ik kwam dit prachtige bericht tegen op de FP. Hoogleraar Jansen pleit voor een afdeling binnen de AIVD die niet te beroerd is een moslim met de ambitie terrorist of moordenaar te worden eens met wat gepast geweld op andere gedachten te brengen. Ik hoor de misleide politiek correcten alweer pruttelen, dus dan is het meestal een goed idee.

Het deed mij in ieder geval denken aan de tijd dat ik als badmeester in een pretpark werkte, waar ook een camping bij lag. Jaar in jaar uit kwam daar het grootste tuig uit Nederland de boel verstieren. De overlast werd op een gegeven moment zo erg dat normale mensen niet meer op de camping wilden staan en er zelfs een daling te zien was in het aantal bezoekers. Weigeren van gasten lukte niet, want waar de een vertrok, nam een ander de ellende moeiteloos over. De politie erbij halen had geen enkele zin, want verder dan een vermanend woordje kwamen zij meestal niet.

Het ging slechter en slechter tot de eigenaar van het park met een onorthodox idee kwam. Die zomer fietsen er in het park een nieuw soort beveiligingsmannen rond: agressief tuig waar de term losse handjes uitstekend bij paste en nog beter, ze kwamen ook niet op de loonlijst voor. Wanneer er op de camping, in het park of in het zwembad rotzooi getrapt werd, werd niet meer gewaarschuwd, werd niet meer de politie erbij gehaald, maar werd er gewoon direct bovenop getimmerd. Als dan de volgende ochtend de in elkaar gebeukte campinggast met twee blauwe ogen zijn verhaal tegen de politie stond te vertellen, was de betreffende beveiligingsman in geen velden of wegen meer te bekennen (nee hoor meneer de agent, geen idee wie dat geweest is). In één zomer hadden ze de hele camping schoongeveegd en het tuig is ook nooit meer teruggekomen. Het was een briljante actie.

Ik wil niet zeggen dat wat op zo'n kleine schaal werkte, ook op grote schaal werkt, maar de ervaring leert dat wat fysieke dreiging nog wel eens het gewenste effect kan hebben. En als de AIVD daar dan een klein stapje voor buiten de wet moet doen? Ach...