Welcome to the Inauthentic Paper Detector

Er bestaan inmiddels een heleboel tooltjes op het internet waarmee je automatisch bijvoorbeeld een standaard sollicitatiebrief of een sinterklaasgedicht aan kunt maken. Voer een aantal trefwoorden in, druk op de knop en klaar is Kees!

Enkele wetenschappers aan de Indiana University School of Informatics zijn daarom begonnen met een ambitieus project wat authentieke handgeschreven teksten moet kunnen gaan onderscheiden van automatisch gegenereerde bagger. Het wordt in principe ontwikkeld voor wetenschappelijke teksten, maar het zou ook moeten werken voor "documents intended for entertainment (novels, news articles etc.)". De eerste resultaten van dit project zijn veelbelovend!

Als je bijvoorbeeld de tekst van dit blogje invoert in deze Inauthentic Paper Detector, zie je dat mijn collega Dirkh gisteravond zijn blogje echt helemaal zelf geschreven heeft: This text had been classified as AUTHENTIC with a 60.6% chance of being an authentic paper.

Je haalt ook meteen de neppers eruit. Ik bied dan ook nederig mijn excuses aan voor mijn eigen laatste blogje. Zoals jullie kunnen zien als jullie die tekst door de detector halen, is het verschrikkelijk INAUTHENTIC: This text had been classified as INAUTHENTIC with a 23.7% chance of being authentic text.

Sorry, het spijt me. Het werd me even teveel en ik voelde me niet lekker. Ik beloof dat ik het nooit meer zal doen. Ik zal voortaan mijn blogjes zelf weer gaan schrijven en niet automatisch laten genereren.